Clipchampin tietosuojakäytäntö (päivitetty 01.05.2022)

Käytäntömme tarkoitus

Clipchamp Pty Ltd (ACN 162516556), joka on Microsoft Corporationin tytäryhtiö ("Clipchamp" tai "me") ymmärtää, että henkilötietojen suojaaminen on tärkeää. Olemme ottaneet käyttöön tämän tietosuojakäytännön ("Tietosuojakäytäntö") ilmoittaaksemme sinulle käytännöistä, joita meillä on henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, kun käytät Palveluitamme (määritelty alla). Jos olet Australiassa, tässä asiakirjassa käytetty termi "henkilötiedot" tarkoittaa "henkilökohtaisia tietoja" vuoden 1988 tietosuojalain (Cth) määritelmän mukaisesti.

Emme myy mihinkään Clipchamp-palveluihin liittyviä henkilötietoja.

Mikä on Clipchamp?

Clipchamp on online-videoiden luontialusta, joka on saatavilla osoitteessa clipchamp.com ("Alusta") ja Clipchamp-mobiilisovelluksen kautta ("Sovellus" ja yhdessä "Palvelut"). Palvelumme avulla voit ladata, luoda, muokata ja viedä videoita. Tarjoamme useita tilityyppejä, joilla voi suorittaa useita toimintoja. Käyttämämme termiä käyttäjä tarkoittaa mitä tahansa henkilöä (”henkilö”), yhteisöä tai muuta tahoa (”muu taho” tai ”yhteisö”), jolla on tili meillä. Voit rekisteröidä tilin seuraavilla tavoilla: 

Clipchamp Create – Clipchamp Create on verkossa toimiva videoiden luomisohjelma (saatavilla osoitteessa app.clipchamp.com), joka sisältää kaikki tärkeimmät muokkaustyökalut, joita tarvitset videoprojektien parissa työskentelemiseen.  Palvelun avulla voit ladata, muokata, tallentaa ja viedä videoitasi.  Clipchamp Create -käyttäjä voi valita videotarpeisiinsa sopivan tilauksen, mm. perus-, luoja-, yritys-, yritysalusta- ja tiimitilauksen.  

Clipchamp Utilities – Clipchamp Utilities on kolmen videotyökalun kokoelma (saatavilla osoitteessa util.clipchamp.com), jossa on muun muassa videonpakkausohjelma, videotiedostonmuunnin ja selaimen sisäinen web-kameranauhoitin.  Clipchamp Utilities -käyttäjä voi valita perus- tai yritystilauksen videotarpeidensa mukaan.

Clipchamp API - Limited Clipchamp Utilities -käyttäjillä on pääsy tiettyihin palveluihin Clipchamp-sovellusohjelmointirajapinnan (eli Clipchamp API:n) kautta.  Clipchamp API:n avulla Clipchamp API:n käyttäjät voivat nauhoittaa ja ladata videoita verkkosivustoltaan.  Tämä palvelu ei ole enää saatavilla uusille rekisteröityjille, mutta Clipchamp jatkaa palvelun tarjoamista nykyisille Clipchamp API -käyttäjille.

Clipchamp-sovellus – Clipchamp-sovelluksemme ("Clipchamp - videotekstitys") antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää rajoitettua valikoimaa videoeditointi- ja videotekstityspalveluita. Kutsumme Clipchamp-sovelluksen käyttäjiä Clipchamp GO -käyttäjiksi.

Clipchamp-videonmuokkauspalveluita voivat käyttää useat erityyppiset käyttäjät, mukaan lukien yksilöt ja muut tahot. Keräämme ja käsittelemme kutakin käyttäjätyyppiä koskevia henkilötietoja eri tavoilla. Joissain tilanteissa määritämme henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen rekisterinpitäjänä (jos se on asiaankuuluvaa sovellettavien tietosuojalakien mukaan), ja muissa tapauksissa käsittelemme henkilötietoja yritys- ja organisaatiokäyttäjiemme puolesta tietojen käsittelijänä (jos se on asianmukaista sovellettavan tietosuojalain mukaan). Tämä tietosuojakäytäntö koskee henkilötietojen käsittelyämme (rekisterinpitäjänä, jos se on asiaankuuluvaa sovellettavan tietosuojalain mukaan). Kun käsittelemme tietoja yritys- ja organisaatioasiakkaidemme puolesta käsittelijänä, sovelletaan tätä tietosuojasopimusta – tällä hetkellä Käyttöehtojen liitteessä 2 | Clipchamp, mutta suosittelemme, että tämä olisi eri verkkosivusto, jotta tietosuojasopimusta voi tarvittaessa muuttaa] ] (“TSS”); kuitenkin siltä osin kuin erillistä tietosuojasopimusta ei sovelleta (soveltavan lain sallimissa rajoissa) ja sekä tätä tietosuojakäytäntöä että TSS:ää sovelletaan, ja tietosuojakäytäntö ja tietosuojasopimuksen välillä on ristiriita, sovelletaan ristiriidan osalta ensisijaisesti TSS:ää (sovellettavan lain sallimissa rajoissa).

Keräämämme henkilötiedot

”Henkilötiedot” ovat tietoa, jotka liittyvät nimettyyn tai tunnistettavissa olevaan henkilöön. Keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen tyypit riippuvat suhteestamme sinuun. Keräämiemme henkilötietojen tyypit on lueteltu alla:

Tilastotiedot – Keräämme ja käytämme Clipchamp-palveluiden käytöstä kerättyjä analytiikka- ja evästetietoja.  Keräämme nämä tiedot verkkosivuston vierailijoilta ja käyttäjiltä.

Viestintätiedot – Kun otat meihin yhteyttä tai käytät live-chattia, käytämme henkilötietojasi kommunikoidaksemme kanssasi ja vastataksemme kysymyksiisi ja pyyntöihisi.

Tilaustiedot – Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle eksklusiivista sisältöä sekä videoihin liittyviä vinkkejä.

Rekisteröintitiedot – Keräämme ja käsittelemme käyttäjien henkilötietoja Clipchamp-tilin rekisteröimiseksi.

Maksutiedot – Keräämme ja käsittelemme käyttäjien henkilötietoja päivittääksemme tilisi tilaustyypin..

Video- ja sisältötiedot – Keräämme ja käsittelemme videoita, kuvia, äänitallenteita ja muuta käyttäjän tuomaa sisältöä, jos käyttäjä päättää tallentaa tiedostonsa ja synkronoida sisältönsä "pilveen".

Tukipyyntötiedot – Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja tarjotaksemme käyttäjille tukea osana palveluitamme.

Palautetiedot – Keräämme ja käsittelemme tietoja, jotka annat meille koskien alustaa ja palveluitamme.

Tietojen käyttö- ja korjauspyyntö – Kun lähetät pyynnön päästä tietoihisi tai oikaista niitä, Clipchamp käyttää näitä tietoja käsitelläkseen pyyntösi ja kommunikoidakseen kanssasi.

Rekrytointitiedot – Kun haet meiltä työpaikkaa, keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi osana hakuprosessia.

Milloin keräämme henkilötietojasi

Palvelujamme tarjotessamme keräämme sinusta henkilötietoja. Keräämme henkilötietoja useissa tapauksissa, kuten tietoja, jotka annat meille suoraan, tietoja, joita keräämme automaattisesti, kun käytät Palveluita, ja tietoja, joita keräämme muista lähteistä. Keräämiemme tietojen tyypit riippuvat siitä, miten olet vuorovaikutuksessa kanssamme.

Clipchamp voi esimerkiksi kerätä tietoja sinusta muista lähteistä, kuten kolmansilta osapuolilta, jotka tarjoavat palveluja ja toimintoja Clipchampin puolesta. Näiden palvelujen tarjoamiseksi kolmannet osapuolet voivat kerätä, käsitellä ja välittää meille henkilötietojasi. 

Keräämme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

Kun vierailet verkkosivuillamme

Clipchamp kerää erilaisia tietoja sinusta, kun vierailet verkkosivuillamme, mukaan lukien clipchamp.com, app.clipchamp.com, util.clipchamp.com ja mobiilisovelluksemme. Keräämme tilastotietoja siitä, miten käytät ja olet vuorovaikutuksessa alustamme ja palveluidemme kanssa sekä siitä, käytkö verkkosivustoillamme tilin haltijana vai katseletko sivustojamme muuten vain.  

Vieraillessasi alustallamme keräämme muun muassa seuraavanlaisia tilastotietoja:

  • Selaimen tyyppi ja istunto

  • Käyttöjärjestelmän tyyppi

  • Internet-palveluntarjoajan verkkotunnus

  • Likimääräinen sijainti

  • Laite- ja verkkotiedot

  • Vierailemasi verkkosivut

  • Miten pääsit verkkosivullemme (esimerkiksi verkkohaun (hakukone) tai sosiaalisen median kautta)

  • Hakusi ollessasi sivustollamme ja

  • Selaamistoimesi sivustollamme. 

Keräämme nämä tiedot yleensä evästeiden avulla.Lisätietoja tästä löytyy Evästeilmoituksessamme.

Kun otat meihin yhteyttä

Saatamme kerätä sinua koskevia henkilötietoja, kun otat meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, postitse tai live-chatin kautta.  Kun otat meihin yhteyttä, keräämme muun muassa seuraavanlaisia tietoja:

  • Nimi (jotta tiedämme millä nimellä kutsumme sinua)

  • Sähköposti (jotta voimme tavoittaa sinut sähköisesti, jos niin haluat)

  • Puhelinnumero (jotta voimme soittaa sinulle tai lähettää sinulle tekstiviestin, jos haluat)

  • Osoite (jos olet jättänyt palautuspostiosoitteen tai haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä tällä tavalla) ja 

  • Viestintäsi kanssamme (esimerkiksi meille antamasi tiedot tai kysymys, johon pyysit meiltä vastausta).

Kun lähetämme sinulle sähköpostia

Sinulle lähettämämme sähköpostit sisältävät pikselitunnisteita, joiden avulla voimme lähettää sinulle sähköpostia muodossa, jonka voit lukea.  Pikselitunnisteet kertovat myös, oletko avannut sähköpostin.  

Voit peruuttaa sähköpostien tai viestien tilauksen milloin tahansa käyttämällä sinulle lähettämissämme sähköposteissa olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai lähettämällä meille asiasta sähköpostia osoitteeseen privacy@clipchamp.com

Kun kirjaudut vastaanottamaan eksklusiivista sisältöä ja videoihin liittyviä vinkkejä

Keräämme etunimesi ja sähköpostiosoitteesi, kun rekisteröidyt saadaksesi pääsyn eksklusiiviseen sisältöön sekä videoihin liittyviin vinkkeihin.

Kun rekisteröit meille Clipchamp Create- tai Clipchamp Utilities -tilin

Kun päätät rekisteröidä tilin meille, sinulla on mahdollisuus rekisteröityä käyttämällä:

  1. Sosiaalisen median alustaa, mukaan lukien rajoituksetta Google, Facebook ja Apple tai

  2. Sähköpostiasi.

Kun rekisteröidyt haluamallasi sosiaalisen median alustalla, he antavat meille joitakin tietoja sinusta, mukaan lukien nimesi ja sähköpostiosoitteesi.  

Kun kirjaudut sisään käyttämällä sähköpostiosoitettasi, voit asettaa salasanan tai käyttää taikalinkkiä (magic link) henkilöllisyytesi vahvistamiseen. Sähköpostiosoitteeseesi lähetetään taikalinkki (verkkosivulinkki), jonka avulla voit kirjautua tilillesi. 

Kun rekisteröit tilin meille voimme kerätä muun muassa seuraavanlaisia tietoja:

  • Tiedot siitä, miten aiot käyttää tiliä (kuten esimerkiksi henkilökohtaiseen käyttöön, käyttöön sisällöntuottajana, yrityskäyttöön tai kouluttajana)

  • Etu- ja sukunimi

  • Sähköposti

  • Salasana, jos päätät kirjautua sisään käyttämällä salasanavahvistusta

  • Tiedot siitä, mitä videoita tavallisesti luot, ja

  • Likimääräinen sijaintisi.

Kun rekisteröit tilin muuna tahona, kerätyt henkilötiedot rajoittuvat usein muun tahon yhteyshenkilön ja tiimiin kuuluvien valtuutettujen käyttäjien henkilötietoihin.

Rekisteröityjä tilinhaltijoita kutsutaan käyttäjiksi. Clipchampilla on yksityisiä käyttäjiä (yksityishenkilö) ja yhteisökäyttäjiä (muu taho).

Kun käyttäjät lisäävät tiimin jäseniä tiimiin

Kun käyttäjä on rekisteröinyt tilin, hänen tilauksensa voi antaa hänelle mahdollisuuden luoda tiimin ja kutsua jäseniä siihen. Clipchamp kerää tässä tapauksessa henkilötietoja tiimiin kutsutuista jäsenistä, mukaan lukien nimi ja sähköpostiosoite.

Kun sinä tai joku muu synkronoi videoita ja muuta sisältöä "pilveen"

Useissa Clipchamp Create- ja Clipchamp Utilities -tilauksissa käyttäjillä on mahdollisuus tallentaa ja synkronoida tiedostojansa (eli videoita, kuvia ja muuta sisältöä) "pilveen".  

Videot, kuvat ja muu sisältö, jonka lataat Clipchamp-tileillesi, tallennetaan oletusarvoisesti paikallisesti tietokoneellesi, puhelimeesi tai muuhun laitteeseen. Kun synkronoit tiedostosi pilveen, voit avata ja työstää projektejasi millä tahansa laitteella.  

Kun käyttäjä päättää synkronoida tiedostot pilveen, Clipchamp kerää nämä tiedot ja tallentaa ne. Käyttäjän sisältö voi sisältää henkilötietoja, jos sisältöön sisältyy henkilöä koskevia tietoja tai piirteitä tai se koskee henkilöä.

Kun lataat videoita Clipchamp-tilillesi

Käyttäjät voivat tuoda Clipchamp-tililleen sisältötiedostoja, mukaan lukien videoita, äänitallenteita ja kuvia. Voit tuoda tiedostoja Clipchamp-tileillesi:

  • tiedostoiltasi, jotka sijaitsevat tietokoneellasi tai laitteessasi;

  • laitteesi valokuvakirjastosta;

  • web-kamerasta tai ruutunauhoituksesta (ruudunnauhoitusohjelmasta);

  • laitteesi kameralla nauhoitetuista tallenteista;

  • Google Drivesta; ja

  • Boxista.

Jos olet päättänyt tallentaa ja synkronoida sisältösi pilveen, Clipchamp kerää ja tallentaa kaikki tuomasi videot, äänitallenteet, kuvat ja muun sisällön pilveen. Sisältö sisältää henkilötietoja silloin, kun se liittyy henkilöön ja henkilö voidaan nimetä tai tunnistaa. Tämä sisältää videot, valokuvat tai äänitallenteet, jotka sisältävät kuvan tai äänitallenteen tunnistetusta henkilöstä.

Kun joku muu lataa videoita ja kuvia

Saattaa olla tapauksia, joissa toinen käyttäjä tuo henkilötietosi Clipchamp-tililleen. Tämä voi sisältää tapaukset, joissa ystäväsi tai yhteisösi tuo videon, valokuvan tai äänitallenteen Clipchamp-tililleen ja tämä tuonti sisältää kuvan sinusta tai äänitallenteen äänestäsi. 

Kun joku muu tuo videon, kuvan tai äänitallenteen, joka sisältää kuvan tai äänitallenteen sinusta (ja tallentaa tiedoston "pilveen"), Clipchamp kerää ja tallentaa henkilötietojasi.

Käyttöehtojemme mukaisesti Clipchampin yhteisökäyttäjien on sitouduttava oikeudenmukaisiin ja laillisiin henkilötietojen käsittelykäytäntöihin.

Kun sinä tai joku muu pyytää tukea Clipchampilta

Saattaa olla tapauksia, joissa sinä tai joku muu tarvitsee tukea tai apua liittyen videoon tai kuvaan, joka sisältää henkilökohtaisia tietojasi (esim. kuvasi). Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun olet osa Clipchampia käyttävää tiimiä. Käsitellessämme tukipyyntöjä voimme kerätä henkilötietoja, mukaan lukien:

  • Tukipyynnön tiedot 

  • Tukea hakevan käyttäjän yhteystiedot ja

  • Sisällön sisältämät henkilötiedot, jos käyttäjä tarvitsee tukea, mukaan lukien videot ja kuvat, jotka sisältävät kuvan tunnistettavissa olevasta henkilöstä.

Kun siirryt maksulliseen tilaukseen

Clipchamp Create- ja Clipchamp Utilities -ohjelmilla on useita tilauksia, jotka sopivat erilaisiin videonmuokkaustarpeisiisi.  Voit maksaa tilauksesi joko PayPalilla tai luottokortilla.

Kun suoritat maksun meille, keräämme muun muassa seuraavia tietoja:

  • Nimi

  • Sähköposti

  • Maksutapasi; joko PayPal tai korttimaksu 

  • Maksun valuutta

  • Ostosumma

  • Ostopäivämäärä

  • Tapahtumatiedot (esim. maksu hyväksytty/hylätty) ja

  • Tilaustiedot (valitsemasi tilauksen tyyppi)  

Tarjoamme suojatun maksuyhdyskäytävän, jonka avulla voit toimittaa kaikki maksukorttitiedot (jos päätät maksaa pankki- tai luottokortilla) tai PayPal-tiedot (jos päätät maksaa PayPalilla). Emme kuitenkaan säilytä maksutietojasi.

Kun annat arvosteluja tai palautetta

Saatamme pyytää sinua antamaan arvostelun tai palautetta Clipchampista tai tarjoamistamme palveluista.  Jos haluat antaa arvostelun tai palautetta Clipchampista, keräämme antamasi palautetiedot.

Miten henkilötietojasi käytetään

Clipchamp kerää ja käsittelee henkilötietojasi tarjotakseen videoeditointipalveluita.  Lisäksi käytämme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin ja seuraavissa tapauksissa:

  • Lähetämme sinulle sähköposteja (koska olet käyttäjä), jotka sisältävät tilisi tyyppiin liittyviä hyödyllisiä kampanjoita, alustavinkkejä ja hyödyllisiä tietoja sekä uutiskirjeemme. Voit peruuttaa näiden sähköpostien tilauksen milloin tahansa.

  • Analysoimme verkkosivustomme käyttöä parantaaksemme alustaa ja käyttökokemusta muun muassa evästeiden käytön kautta.

  • Tarjoamme sinulle mahdollisuuden keskustella palveluistamme.

  • Vastaat verkkosivujemme tai sosiaalisen median sivujemme kautta tekemiimme markkinointitarjouksiin.

  • Sinä (käyttäjänä) päätät laittaa tiliprofiilisi Google-, Facebook-, Box- tai muilla sosiaalisen median tileilläsi olevia tietoja.

  • Et ole käyttäjä, mutta käyt verkkosivuillamme katsomassa sisältöämme ja videovinkkejämme.

  • Saamme arvostelu- ja palautevastauksesi Clipchampista ja palveluistamme.

  • Rekisteröit meille tilin ja kirjaudut sisään turvallisesti.

  • Päätät kutsua tiimiin jäseniä.

  • Lähetämme sinulle palvelusähköposteja osana palveluitamme.

  • Vastaamme kysymyksiisi, huolenaiheisiisi tai valituksiisi.

  • Päätät synkronoida sisältötiedostosi (mukaan lukien videot, kuvat ja äänitiedostot) "pilveen".

  • Tuot sisältötiedostoja (mukaan lukien videoita, kuvia ja äänitiedostoja) omista tiedostoistasi tai sosiaalisen median tileistäsi.

  • Lähetämme sinulle sähköposteja (koska olet käyttäjä), jotka sisältävät palveluilmoituksia ja tietoja, jotka sinun on tiedettävä alustan toiminnasta, mukaan lukien ilmoitukset palvelun viivästyksistä, katkoksista ja päivityksistä Käyttöehtoihimme ja Tietosuojakäytäntöömme. Et voi lopettaa näiden sähköpostien tilaamista, eli niiden lähettämistä sinulle ei voi lopettaa.

  • Tarjoamme käyttäjille tukea osana videoeditointipalveluitamme.

Oikeusperustat

Kun käsittelemme henkilötietojasi, nojaamme seuraaviin oikeudellisiin perustoihin sovellettavan lain edellyttämällä tavalla:

  • Oikeutettu etu – Clipchamp tekee tämän meidän etujemme vuoksi tukeakseen ja edistääkseen alustan käyttöäsi.

  • Suostumus – Clipchamp pyytää sinua hyväksymään kyseessä olevan asian. Jos et halua antaa suostumustasi, emme tee kyseessä olevaa asiaa.

  • Sopimus – Teemme kyseessä olevan asian osana kanssasi tekemäämme sopimusta käyttöehtojemme mukaisesti.

Clipchamp pyytää kolmansia osapuolia tarjoamaan palveluita (eli käsittelemään henkilötietojasi) Clipchampin puolesta. Nämä kolmannet osapuolet tarjoavat palveluja puolestamme palvelusopimusten perusteella. Voimme myös luovuttaa henkilötietojasi oikeudellisille ja muille (ammatti-) neuvonantajillemme ja voimme myös käyttää ja luovuttaa henkilötietojasi sovellettavan lain edellyttämällä tai sallimalla tavalla.

Kuinka henkilötietojasi jaetaan

Käyttäjät voivat halutessaan jakaa videoitaan ja sisältöään Clipchamp-tileillään. Sisältö voi sisältää henkilötietoja. Käyttäjät voivat halutessaan jakaa sisältöänsä seuraavin tavoin:

  • Videon lataaminen ja videotiedoston jakaminen

  • Videoiden lataaminen suoraan YouTubeen

  • Videoiden tallentaminen Boxiin

  • Videon verkkolinkin luominen, jakaminen ja/tai julkaiseminen tai

  • Video voidaan upottaa suoraan ulkoisille verkkosivustoille ja sosiaalisen median alustoille.

Vaikka Clipchamp tarjoaa sinulle mahdollisuuden jakaa sisältöäsi muiden kanssa esimerkiksi lataamalla videoita YouTubeen tai tallentamalla videoita Boxiin – ja vaikka olemme tehneet kovasti töitä suositellaksemme käyttäjiämme vain sellaisille osapuolille, joiden uskomme suhtautuvan vastuullisesti henkilötietojen käsittelyyn – sinun on itse päätettävä, oletko tyytyväinen kyseisten osapuolten tietosuojakäytäntöihin ennen kuin jaat sisältöäsi. Kannustamme Clipchampin käyttäjiä tutustumaan sivustojemme ja palveluidemme tietosuojakäytäntöihin, joihin saattaa olla linkkejä alustamme kautta.

Clipchamp ei myy tai jaa videoitasi tai muita henkilötietojasi esimerkiksi mainostajien, sponsorien, sisällöntuottajien, tiedotusvälineiden tai lainvalvontaviranomaisten kanssa, paitsi jos:

  • Meillä on nimenomainen suostumuksesi (esimerkiksi olet nimenomaisesti valinnut vaihtoehdon, että alustallemme antamasi arvostelu julkaistaan), tai

  • Meillä on laillinen lupa tai vaatimus tehdä niin (esim. saamme oikeuden määräyksen toimittaa tiedot).

Clipchamp ei kuitenkaan hallitse sitä, miten yksityishenkilöt käyttävät ja jakavat henkilötietojasi (esim. jos jaat videosi sosiaalisessa mediassa tai jos ystäväsi video sisältää kuvasi) tai miten muut tahot käyttävät ja jakavat henkilötietojasi (esim. jos yritys, jossa työskentelet on luonut video, jossa on kuva sinusta).  

Voitko pysyä nimettömänä?

Clipchamp voi tarjota sinulle videonmuokkauspalvelujamme salanimellä. Nimesi antaessasi voit käyttää lempinimeä tai muuta nimeä. Vaadimme kuitenkin oikean sähköpostiosoitteen, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä, lähettää palvelusähköposteja ja tarjota sinulle taikalinkin (magic link) henkilöllisyytesi vahvistamiseksi, kun käytät tiliäsi.

Voivatko lapset käyttää Clipchampia?

Clipchamp ei suoraan markkinoi tai tarjoa videonmuokkauspalveluitamme alle 13-vuotiaille lapsille. Alle 13-vuotiaat eivät voi rekisteröidä tiliä meille. Käyttöehtojemme edellytyksenä on, että olet vähintään 13-vuotias tai olet maasi lakien edellyttämän vähimmäisiän ikäinen rekisteröityäksesi meille tai käyttääksesi videoeditointipalveluitamme.  

Jos huomaamme, että alle 13-vuotias (tai maastasi riippuen lakisääteistä vähimmäisikää nuorempi) henkilö on antanut meille henkilötietoja tai rekisteröinyt meille tilin, poistamme hänen tietonsa välittömästi. Jos olet vanhempi tai huoltaja ja saat tietää, että lapsesi on antanut meille henkilötietoja, ota meihin yhteyttä, jotta voimme tuhota hänen tietonsa turvallisesti.

Alle 18-vuotiaat lapset, jotka ovat vähintään 13-vuotiaita tai maansa lakisääteisen vähimmäisiän ikäisiä, voivat luoda tilin ja käyttää alustaa ja palveluita edellyttäen, että vanhempi tai laillinen huoltaja suostuu valvomaan heitä. Katso lisätietoja Käyttöehdoistamme.

On kuitenkin tapauksia, joissa keräämme lasten henkilötietoja muun tahon käyttäjän puolesta. Esimerkki voi olla tilanne, jossa muu taho käyttää Clipchamp-alustaa työntekijän videon lataamiseen, muokkaamiseen ja tallentamiseen (eli Clipchamp on muun tahon sopimuspalveluntarjoaja). 

Kuinka henkilötietojasi tallennetaan ja siirretään muihin maihin

Clipchampin keräämiä henkilökohtaisia tietoja säilytetään ja käsitellään asiakkaan alueella, Yhdysvalloissa ja missä tahansa muussa maassa, jossa Clipchamp tai meidän konserni- tai tytäryhtiöt tai kumppanit tai palveluntarjoajat toimivat.

Ryhdymme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tämän tietosuojakäytännön mukaisesti keräämiämme henkilötietoja käsitellään tämän käytännön määräysten ja sovellettavan lain vaatimusten mukaisesti riippumatta siitä, missä tiedot sijaitsevat. Siirrämme henkilötietoja Euroopan talousalueelta, Isosta-Britanniasta ja Sveitsistä muihin maihin, joista joissakin Euroopan komissio ei ole vielä määrittänyt olevan riittävän hyvä tietosuojan taso. Niiden lait eivät esimerkiksi välttämättä takaa sinulle samoja oikeuksia tai niissä ei ehkä ole tietosuojavalvontaviranomaista, joka voisi käsitellä valituksiasi. Kun teemme tällaisia siirtoja, käytämme erilaisia oikeudellisia mekanismeja.

Jos olet Australiassa, voimme paljastaa henkilötietosi muissa maissa sijaitseville palveluntarjoajillemme, mukaan lukien rajoituksetta Yhdysvallat. Ryhdymme kohtuullisiin toimiin varmistaaksemme, että Australian ulkopuolella sijaitsevat kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietojasi turvallisesti ja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Emme kuitenkaan voi aina varmistaa, että tällaiset kolmannen osapuolen vastaanottajat noudattavat Australian tietosuojalakia henkilötietojesi suhteen. Jos ulkomailla oleva kolmas osapuoli ei käsittele henkilötietojasi Australian tietosuojalain mukaisesti, emme ole mitenkään vastuuvelvollisia sinua kohtaan etkä voi hakea Australian tietosuojalain mukaista korvausta tällaisesta lakien noudattamatta jättämisestä. Antamalla meille henkilötietosi suostut siihen, että luovutamme henkilötietojasi Australian ulkopuolisille vastaanottajille tällä perusteella.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi

Clipchamp säilyttää henkilötietojasi eri ajanjaksojen ajan riippuen siitä, mihin tarkoitukseen ne on kerätty. Jos emme enää tarvitse henkilötietoja tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin, tuhoamme tiedot turvallisesti.

Jos olet synkronoinut ja tallentanut tiedostosi pilveen ja sen jälkeen peruuttanut tilauksesi, säilytämme tiedostosi pilvessä 30 päivän ajan tilauksesi päättymisen jälkeen. Projektisi tallennetaan kuitenkin edelleen (myös) paikalliselle laitteellesi, ellet ole poistanut niitä.

Et ehkä joskus enää tarvitse tiliäsi, mutta et halua käydä rekisteröintiprosessia uudelleen läpi tulevaisuudessa. Tässä tapauksessa käyttäjä voi päättää deaktivoida tilinsä. Tämä varmistaa, että tilisi ei ole enää aktiivinen, mutta voit palauttaa sen myöhemmin. Napauta tilisi asetuksista ”deaktivoi tilini” (deactivate my account) -linkkiä.

Käyttäjä voi myös poistaa tilinsä. Kun käyttäjät päättävät poistaa tilinsä, kaikki tilillä olevat tiedot poistetaan, eikä niitä voi enää palauttaa myöhemmin. Käyttäjät voivat poistaa tilinsä kirjoittamalla meille sähköpostin asiasta osoitteeseen privacy@clipchamp.com. Mahdollisuus poistaa tilisi on osa henkilötietoja koskevia oikeuksiasi (oikeus poistaa tiedot). Voit tarkastella henkilötietoja koskeviin oikeuksiin liittyviä tietoja täältä.

Kuinka henkilötietosi suojataan

Clipchamp hallitsee ja hävittää henkilötietoja turvallisesti toteuttamalla erilaisia tietoturvaa koskevia menettelytapoja. Varmistamme, että henkilötiedot on suojattu asianmukaisesti, kun niitä säilytetään paikan päällä tai "pilvessä", ja käytämme SSL-salausta henkilötietojen tallentamiseen ja siirtämiseen. 

Henkilötietojen suojaaminen luvattomalta käytöltä ja paljastamiselta on meille ensisijaisen tärkeää. Kaikki Clipchampin hallussa olevien henkilötietojesi turvallisuutta koskevat huolenaiheet tulee ilmoittaa meille sähköpostitse osoitteeseen privacy@clipchamp.com

Kuinka kommunikoimme kanssasi

Clipchamp lähettää sinulle ajoittain sähköpostitse tietoja videoeditointipalveluistamme.  

Lähetämme sinulle sähköposteja osana palveluidemme käyttöä. Nämä sähköpostit ovat osa käyttöehdoissamme määriteltyä sopimusta kanssasi. Tällaisia sähköposteja ovat: 

Palvelusähköpostit

Clipchamp lähettää sinulle tärkeitä sähköposteja osana videoeditointipalvelujamme kanssasi tehdyn Käyttöehdoissa määritetyn sopimuksen mukaisesti.

Voimme lähettää sinulle Palvelusähköpostiviestejä esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

  • Peruutat tilauksesi

  • Lunastat kupongin meiltä

  • Tarvitset teknistä tukea

  • Pilvitallennustilasi ollaan poistamassa (kun lopetat tilauksesi)

  • Pyydät saada taikalinkin päästäksesi tilillesi

  • Pyydät salasanasi uusimista

  • Maksu hylätään tai luottokorttisi on vanhentunut

  • Käyttäjä kutsuu jäseniä liittymään Clipchamp-tiimiinsä

Muut viestit (joiden tilaamisen voit peruuttaa lopettaa)

Clipchamp lähettää myös muun tyyppisiä sähköposteja, joiden tilauksen voit peruuttaa milloin tahansa. Voit peruuttaa tilauksen sinulle lähettämissämme sähköpostiviesteissä olevan "peruuta tilaus" -linkin kautta. Jos päätät peruuttaa johonkin kategoriaan kuuluvien sähköpostien tilauksen, et enää saa meiltä tällaisia sähköpostiviestejä. Lähetämme myös muunlaisia sähköposteja, kuten esimerkiksi seuraavanlaisia:

Kampanjat ja tarjoukset:

Clipchamp lähettää ajoittain sähköposteja, jotka sisältävät kampanjoita ja tarjouksia kuten alennuksia!

Alustavinkit ja hyödyllisiä tietoja:

Kun käytät videonmuokkauspalvelujamme, voimme lähettää sinulle sähköposteja, joissa on ehdotuksia alustamme käyttämiseen liittyen ja tietoja parempien tilauksien lisäominaisuuksista.

Saatamme lähettää sinulle markkinointiviestejä esimerkiksi kun rekisteröit meille tilin, kun viet videon ensimmäistä kertaa onnistuneesti alustaltamme tai auttaaksemme sinua tilaamaan paremman tilauksen.

Uutiskirje:

Clipchamp lähettää uutiskirjeitä pitääkseen sinut ajan tasalla alustamme ominaisuuksista. Uutiskirje voi sisältää pääsyn eksklusiiviseen sisältöön, videonmuokkausvinkkejä, tietoja alustapäivityksistä, muiden palveluidemme tarjouksia, tilaustarjouksia ja palautepyyntöjä.

Clipchamp on rakentamassa asetuskeskusta, jonka avulla voit valita, minkä tyyppisiä sähköposteja lähetämme sinulle tilisi asetusten kautta. Päivitämme tämän tietosuojakäytännön, kun saamme sen käyttöön!

Sosiaalinen media

Clipchamp ylläpitää useita sosiaalisen median tilejä palveluidemme markkinointia ja alustaamme koskevien tietojen levittämistä varten. Clipchamp ylläpitää tilejä muun muassa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, LinkedInissä, TikTokissa ja Pinterestissä.  

Ennen kuin olet vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisen median kautta, otathan huomioon, että minkä tahansa sosiaalisen median kautta meille toimitetut tai niissä julkaistut henkilötiedot ovat kyseisen sosiaalisen median alustan tietosuojakäytännön alaisia. Voit ottaa meihin yhteyttä suoraan verkkosivuillamme olevien yhteystietojen avulla.

Jäsenten kutsuminen tiimiin

Käyttäjät, joilla on tili meillä tietyillä sopimuksilla tai tilauksilla, voivat käyttää tiimitoimintoa, jonka avulla tiimit voivat jakaa videoita. Tiimitoiminnossa käyttäjä voi luoda tiimin (tai työryhmän) ja kutsua siihen muita ihmisiä (tiimin jäseniä). Tämä ei ole "Suosittele ystävälle" -toiminto, vaan se antaa ryhmille mahdollisuuden työskennellä yhdessä videonmuokkaustyökalujemme avulla.

Kun kutsut henkilön tiimin jäseneksi, lähetämme kutsun sähköpostilla henkilölle, jonka kutsut puolestasi. Kun teemme tämän, noudatamme seuraavia sääntöjä:

  1. Sinulle tai kutsumallesi henkilölle ei tarjota mitään kannustinta tiimin jäseneksi liittymiseen liittyen (esim. alennuksia tai palveluksia).

  2. Valitset ihmiset, jotka haluat kutsua tiimin jäseniksi. Clipchamp ei koskaan valitse tiimin jäseniä puolestasi tai käytä yhteystietojasi.

  3. Näytämme kutsusähköpostissa selkeästi nimesi (tai haluamasi lempinimesi) ja sähköpostiosoitteesi.

  4. Näytämme sinulle, mitä sähköpostikutsu sisältää ennen sen lähettämistä.

Ryhmän jäseneksi kutsuttu henkilö voi päättää itse, hyväksyykö hän kutsun. Jos saat sähköpostikutsun liittyä tiimiin, voit kieltäytyä. Vaihtoehtoisesti, jos et halua liittyä tiimiin juuri kutsun lähettämisen aikaan, voit avata kutsusähköpostin uudelleen milloin tahansa ja hyväksyä kutsun. 

Jos sinut kutsutaan liittymään tiimiin ja hyväksyt kutsun, sinun on joko (1) kirjauduttava sisään olemassa olevana käyttäjänä tai (2) rekisteröitävä tili meille. Tiimin jäsenet voivat halutessaan poistua ryhmästä milloin tahansa napsauttamalla tiimin profiilissa olevaa "poista"-linkkiä.

Henkilötietoja koskevat oikeutesi

Erilaisten tietosuojalakien mukaan ihmisillä on tiettyjä oikeuksia koskien Clipchampin hallussa olevia heitä koskevia henkilötietoja, jotka voivat sovellettavista tietosuojalaeista riippuen sisältää muun muassa seuraavanlaisia oikeuksia:

Oikeus

Oikeus saada pääsy tietoihin

Oikeus päästä käsiksi Clipchampin hallussa oleviin henkilötietoihisi ja saada muita tietoja tiedoista.

Oikeus oikaista tietoja

Oikeus oikaista ja korjata henkilötietojasi, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai vanhentuneita.

Oikeus poistaa tiedot

Oikeus vaatia Clipchampia poistamaan kaikki sinusta tallennetut henkilötiedot. Tämä oikeus eroaa meillä olevien tilisi/tiliesi deaktivoinnista. Jos päätät käyttää oikeuttasi poistaa tietoja, se tarkoittaa, että poistamme kaikki henkilötietosi kaikista järjestelmistämme (ja palveluntarjoajien järjestelmistä). 

Oikeus vastustaa käsittelyä

Oikeus vastustaa tietyn tyyppistä henkilötietojesi käsittelyä milloin tahansa.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Oikeus saada Clipchampin hallussa sinua koskevat henkilötiedot muodossa, jonka voit avata.

Oikeus rajoittaa käsittelyä

Tietyissä olosuhteissa oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.

Jos Clipchampilla on sinua koskevia henkilötietoja, kerromme mielellämme, mitä ne ovat, päivitämme ne, poistamme ne tai lopetamme niiden käytön sovellettavan lain edellyttämällä tavalla. Emme kuitenkaan kerro kenellekään toiselle, mitä henkilötietoja meillä on sinusta (ellet anna meille siihen lupaa tai jos meillä on laillinen lupa tai lainmukainen pakote tai vaatimus tehdä niin).

Jos haluat käyttää jotakin oikeuksistasi (lueteltu yllä) tai uskot, että hallussamme olevat henkilötiedot ovat virheellisiä tai vanhentuneita, voit:

  • Päivittää tilisi tiedot (mukaan lukien sähköposti ja ensisijainen maksutapa) verkkotilisi asetuksissa

  • Poistaa Clipchamp-tilisi käytöstä verkkotililläsi olevan linkin kautta

  • Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@clipchamp.com. Autamme sinua tai vastaamme oikeuksiesi käyttämiseen liittyviin kysymyksiisi mielellämme. Annathan meille kelpuutettavan todisteen henkilöllisyydestäsi varmistaaksemme, että olet todella sinä.

Emme yleensä veloita sinulta mitään henkilötietoihisi liittyvien oikeuksien käyttämisestä ja vastaamme pyyntöösi kohtuullisen ajan sisällä.  

Kysymykset ja muut huolenaiheet

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojakäytännöstämme tai huolenaihe tai valitus henkilötietojen käsittelykäytännöistämme, ota meihin yhteyttä! Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavien osoitteiden kautta:

Posti

Data Protection Officer, Microsoft Corporation, c/o Clipchamp Pty Ltd (ACN 162516556), Level 1, 315 Brunswick St Fortitude Valley QLD 4006 Australia

Sähköposti

privacy@clipchamp.com

Jos olet tehnyt tietosuojavalituksen etkä ole tyytyväinen vastaukseemme huolenaiheeseesi, voit ottaa yhteyttä Australian tietovaltuutetun toimistoon (Office of the Australian Information Commissioner), jos olet Australiassa. Tietoa prosessista on saatavilla täältä.

Päivitämmekö tietosuojakäytäntömme?

Saatamme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain varmistaaksemme, että henkilötietojen käsittelykäytäntömme toteutuu oikein. Jos teemme muutoksia tietosuojakäytäntöömme, ilmoitamme sinulle asiasta, kun käytät alustaa tai palveluita seuraavan kerran, tai ottamalla sinuun muuten yhteyttä meille antamiesi tietojen avulla. Julkaisemme uuden tietosuojakäytännön myös verkkosivuillamme.

It looks like your preferred language is English