Videomarkedsføring

Videomarkedsføring for små bedrifter

Lagt ut 20. mars 2023
Skrevet av

Heads up! This content is relevant for Clipchamp for personal accounts. Try this link If you're looking for information about Clipchamp for work accounts.

Clipchamp er et gratis nettbasert verktøy for videoredigeringPrøv gratis
Del dette innlegget

Som eier av en liten bedrift bruker du mange forskjellige markedsføringshatter. Fra administrasjon av sosiale medier og tilstedeværelse til innholdsskaping, salg, kommersielle videoer og til og med analyse – det er den ene forseggjorte hatten oppå den andre.

Å legge til videomarkedsføring på toppen av alle rollene dine ville være sprøtt, ikke sant? Ikke hvis du er kresen på å blande inn video i innholdsplanen din. Det er mange påviste og utallige fordeler med videomarkedsføring for små bedrifter. Hvis du kjente til effektenav markedsføring ville du vært sprø for å ignorere dem.

Med små bedrifter som står overfor mer konkurranse enn noensinne, kan det noen ganger virke som en håpløs oppgave å fange oppmerksomheten til potensielle kunder – selv med en unik forretningsidé i arsenalet ditt. I disse dager er videomarkedsføring et must, spesielt for små og mellomstore gründere. Denne artikkelen vil dekke:

  • Hvordan videomarkedsføring driver eksponentiell vekst for små bedrifter

  • Hvordandu lager profesjonell videomarkedsføring med et stramt budsjett

  • Hvordan du redigere markedsføringsvideoer for små bedrifter og nybegynnere profesjonelt

  • Hvordan videomarkedsføring forbedrer Google-rangeringen din

1. Slik skaper videomarkedsføring eksponentiell vekst for små bedrifter

Innholdsmarkedsføring har kommet en lang, lang vei siden bildedeling på Facebook var det nye store. I disse dager er videomarkedsføring den nye malen, og hvis du ikke har gjort det ennå, er det på høy tid å oppgradere fra bilder til bevegelige bilder og legge til videoer i innholdsrepertoaret ditt.

Facebook-marketing

I løpet av de siste årene har markedsførere delt historier om den grensesprengende effekten av videoer i kampanjer. Tanken på å lage en videomarkedsføringsordning kan være skremmende for små bedrifter, men å omfavne det kan ta strategien din til nye høyder som bilder alene aldri vil nå.

Det er mange forskjellige markedsføringstaktikker, som å styrke lokal bedriftsmarkedsføring, videomarkedsføring og mer som små og mellomstore bedrifter kan ta i bruk, selv om bare noen få av dem viser seg å være effektive i dagens digitale verden. Alex Brown, medstifter av abonnementstjenesten for skjeggpleie, The Beard Club, er enig i fordelene med videomarkedsføring.

Bare ved å bruke videomarkedsføring alene, genererte Browns selskap over 10 millioner dollar i inntekter og over hundrevis av millioner YouTube- og Facebook-visninger. Videomarkedsføring på sosiale medier er tilgjengelig, rimelig og er et veldig smart trekk for alle små bedrifter

Småbedriftene dine kan også se betydelig vekst hvis du innlemmer og bruker videomarkedsføring på riktig måte. Humoristiske reklamefilmer og digital distribusjon viste seg å være lønnsomt for The Beard Club, etter hvert som ordet om dem spredte seg. 

Deyan Shkodrov, administrerende direktør i StreamingVideoProvider forklarer: _«_Du er en bransjeekspert, så du bør utnytte den kunnskapen.» Å tilby pedagogisk videoinnhold i forbindelse med kommersiell reklame kan også være nyttig for små bedrifter. 

Shkodrov legger til: «Enten du lærer kundene hvordan de bruker produktet ditt eller gir noen gode leveråd, vil publikum fortsette å komme tilbake for mer så lenge du skaper verdi og deler kunnskapen din. Med riktig oppsett kan du tjene enda mer penger på videoene dine ved å lage rimelige utdanningskurs.»

Brainstorming-a-video-marketing-strategy,
Image courtesy of https://diggitymarketing.com/keyword-cannibalization/

Videomarkedsføring er ikke bare et verktøy for å øke salget eller kunderegistreringer, det kan generere inntekter med riktig strategi.

• Videomarkedsføring øker merkekjennskapen og tilstedeværelsen på nettet

For små bedrifter som synes det er vanskelig å engasjere et større publikum, er det kanskje på tide å se nærmere på videoproduksjon. Nyttige ressurser for nybegynnere er en god start for å finne riktig YouTube-videomarkedsføringsstrategi . Ved å legge ut brukervennlige markedsføringsvideoer der du markedsfører deg selv på nett, kan du oppmuntre seerne til å abonnere eller besøke destinasjonssidene dine.

Hvis innholdet ditt er relevant for publikummet ditt og du gjør det lett å henge med – ved hjelp av tydelig kommunikasjon og rask innlastingstid – er det sannsynlig at flere vil engasjere seg i videoen din.

Sammenlignet med blogger, tekst- og fotoinnlegg, er det mer sannsynlig at videoer engasjerer og tiltrekker seg seere. Dette er på grunn av det større underholdningselementet i en video. Å legge ut videoer på sosiale medier, nettsteder eller i e-poster, kobler sammen og veileder fellesskapet til å forstå merkevaren din. Med tilstrekkelig videoinnhold og en gjennomtenkt markedsføringsstrategi, kan din lille bedrift oppnå drømmen om å gå viralt. 

Hvis du er på utkikk etter inspirasjon til de nye videomarkedsføringskampanjene dine, kan du sjekke ut innlegget vårt Slik planlegger du din neste videomarkedsføringskampanje. Hvis du trenger noen nye videomarkedsføringsidéer, tilbyr Clipchamp et bredt spekter av brukervennlige, videomarkedsføringsmaler for å utfylle dine kreative ideer.

Prøv deg på å redigere denne salgsfremmende markedsføringsvideoen online på Clipchamp for å få en følelse av hvordan det er å lage en enkel markedsføringsvideo for små bedrifter.

Bruk denne malen.

De er nå fascinert av merkevaren din på grunn av markedsføringsvideoen. Hvis seerne liker det de ser på, vil de mest sannsynlig dele videoen din med venner eller familie. Dette øker merkevarens tilstedeværelse og publikumsbevissthet på nettet. En manglende evne til å øke sitt digitale fotavtrykk er en av de største grunnene til at oppstart mislykkes, video markedsføring bidrar til å løse dette problemet.

•  Videomarkedsføring øker engasjementet i sosiale medier

Instagram, Facebook og YouTube genererer alle over 1 milliard månedlige aktive brukere , noe som betyr at seerne allerede reagerer på videoinnhold. For å øke engasjementet ditt i sosiale medier, må videomarkedsføringen din skille seg ut fra mengden.

Promoter den lille bedriften din og få den til å skille seg ut ved å lage visuelt engasjerende videoer som kan legges ut på sosiale medier. Den ideelle videoen for små bedrifter må ha et formål, være estetisk tiltalende og kort nok til å holde seeren engasjert. 

Du trenger ikke fancy redigering og profesjonelle som lager videoen. Alt du trenger er grunnleggende redigeringsverktøy, unike ideer og noe å filme med. Her er to eksempler på visuelt engasjerende maler for videomarkedsføring fra Clipchamp som du kan tilpasse med dine egne klipp:

Bruk denne malen.

Bruk denne malen.

Bare for å gi deg et innblikk: brukerens positive opplevelse av en videoannonse øker kjøpsintensjonen med 97 % og merkevareassosiasjonen med 139 %. Flere bedrifter bør lansere videomarkedsføringskampanjer i stedet for andre markedsføringsmedier, da det er klart at visuelt innhold er noe for remtiden. 

Hvis markedsføringsplanene dine ikke inkluderer video, kan du miste trafikk og samtaler om bransjen din til konkurrentene. Å skape en morsom, inspirerende video som er målrettet mot riktig publikum er viktige elementer i en vellykket videomarkedsføringskampanje. Hvis relevant, on-trend og pedagogisk videoinnhold er opprettet, vil du sannsynligvis se en økning i sosiale medier engasjement. 

• Videomarkedsføring gir personlighet og skaper tillit for små bedrifter

Hva inviterer egentlig kunder til å kjøpe produkter etter å ha sett en videomarkedsføringsannonse? Tillit. Mennesker ønsker å samhandle med medmennesker, ikke roboter. Videopromotering er en måte å omgå barrieren mellom bedrift og kunde. 

Forbrukere foretrekker å ha et ansikt på et merkenavn, og videokampanjer knytter kundene med selskapet på et menneskelig nivå. Dette gir rom for tillit. 

Gratis videoverktøy i nettleseren

Lag profesjonelle videoer på noen få minutter

2. Slik lager du profesjonell videomarkedsføring av høy kvalitet på et stramt budsjett

Sliter du med å lage en fantastisk markedsføringsvideo på et stramt budsjett? Det kan høres umulig ut i begynnelsen, men med bare noen få grunnleggende ressurser kan virksomheten din lage en profesjonell markedsføringsvideo som vil engasjere og tiltrekke målgruppen din

Ikke bekymre deg hvis du ikke har et dyrt kamera å filme videoene med. Vi har en ultimat veiledning for nybegynnere til kameraer  som enhver markedsføringsguru og små og mellomstore bedrifter bør sjekke ut. Du lærer hvordan du får mest mulig ut av smarttelefonen din for videoer! Alternativt kan influenser-markedsføring være et godt alternativ hvis du har budsjettet til det, spesielt hvis du er et e-handelsmerke. Merker som Nimble Made og Bondi Boost lager kvalitetsvideoer og genererer gode sosiale bevis ved hjelp av influensere.

Små bedrifter har vanligvis ikke  et studio for å produsere markedsføringsvidoer. Du kan eventuelt sette opp et provisorisk filmstudio hjemme eller i kontorlokalet. Du vil bli overrasket over hvordan du kan gjøre et dagligdags konferanserom til det perfekte opptaksstedet. 

Belysning spiller også en stor rolle i å gi videoene dine profesjonell kvalitet. Hvis du sliter med å finne nok naturlig lys, trenger du ikke være redd for å investere i et billig alternativ for kunstig lys. Små bedrifter tar vanligvis sine egne reklamebilder, så hvorfor ikke få dem til å se profesjonelle ut på et lavt budsjett? Her er en artikkel om de beste måtene å filme i svakt lys for å hjelpe deg.

Nå som du har alt på plass for å sikre at videoen din ser fantastisk ut, er det på tide å fokusere på lyden. Seerne må kunne høre budskapet i videoen høyt og tydelig. Derfor er det avgjørende å velge riktig mikrofon. Enhver butikk med kamerautstyr vil kunne utstyre deg med det riktige lydutstyret, eller du kan gjøre din egen research på nettet. 

3. Slik kan du profesjonelt redigere markedsføringsvideoer for små bedrifter og nybegynnere  

Video-equipment

Små bedrifter og nybegynnere har noen ganger ikke et stort nok budsjett til å ansette profesjonelle videoredigerere eller kjøpe redigeringsprogrammer med en månedlig abonnementspris. På toppen av det, tar det tid, innsats og mye engasjement å lære å bruke programmet.

Det kan være enkelt åredigere bedriftens markedsføringsvideo med Clipchamp, spesielt hvis du er nybegynner eller en liten oppstartsbedrift. Enten du bruker en PC eller Mac, bærbar eller stasjonær PC, å lage en markedsføringsvideo skal være grei og uavhengig av ferdighetsnivå.

Clipchamp-Create

Clipchamp Create samler alt du trenger for redigering på ett sted, inkludert trimming, klipping, hastighetskontroll, tittelblokker, filtre og mange flere. Med en enkel dra-og-slipp-prosess for å bruke så mange videoer, bilder og lyd du ønsker. Hvis du leter etter materiale, kan du søke gjennom video- og lydbiblioteket med over 100 000 ressurser å velge mellom.

Markedsføringsvideoer for små bedrifter bør ikke være en byrde å lage. Clipchamp tilbyr hundrevis av ideer til maler, inkludert nøkkelemner innen markedsføring, Instagram, Facebook og YouTube. Med det brukervennlige redigeringsprogrammet som også fungerer på Chromebook, kan du lage annonser, videoinnlegg på sosiale medier og til og med «how-to» eller opplæringsvideoer gratis. Og hvis du ikke ønsker å redigere en video fra bunnen av, kan du bare gå til vår raske og enkle Facebook Video Ad Maker (ingen registrering kreves for å opprette). 

Prøv å redigere denne videoannonsemalen for sosiale medier og se hvor enkelt det er.

Bruk denne malen.

Å produsere en profesjonell markedsføringsvideo av høy kvalitet vil øke kundebevisstheten ettersom det er mer sannsynlig at folk klikker og ser på videoen. Clipchamp Create vil hjelpe deg med alle redigeringsbehovene dine, selv om du er på nybegynnernivå. 

4. Slik får du en bedre Google-rangering med videomarkedsføring

Du er kanskje klar over dette, men hvis nettstedet og dine sosiale medier har en videomarkedsføringsplan, vil det være 53 ganger mer sannsynlig at Google-rangeringen din havner på første side.

Google rangerer siden din høyere hvis videomarkedsføring brukes, fordi det øker kvalitetsvurderingen. En video vil sannsynligvis gi seerne et større omfang. Derfor er videoer på landingssider effektivt.

Det er ikke noe minstekrav til videoinnhold du må inkludere på siden, selv om det ville være å foretrekke å produsere lengre videoer . Jo lenger seeren ser på videoen din, desto bedre. Videolengder inkluderer:

  • Kort videolengde – 42 sekunder

  • Lengste videolengde – 9 minutter og 15 sekunder

  • Gjennomsnittlig videolengde – 4 minutter og 20 sekunder

Husk at Google eier YouTube. Google elsker videoinnhold fordi det holder folk engasjert i innholdet deres. Dette betyr at seerne sannsynligvis vil bruke mer tid på nettstedet ditt eller sosiale medieplattformer.

For å gjøre markedsføringsvideoen for småbedrifter mer tiltalende for den største søkemotoren, kan du prøve ut disse teknikkene: 

  • For å hjelpe deg med å indeksere bedriftssiden bedre, send inn et videonettstedskart til Google ved hjelp av verktøyene for nettredaktører.

  • Landingssider bør inneholde videoer.

  • Videoer bør være delbare og kompatible med alle sosiale medier. 

  • Lag et iøynefallende miniatyrbilde av høy kvalitet, for eksempel gjennom Fotor

  • Undersøk nøkkelord som skal inkluderes i titler, beskrivelser og emneknagger

  • Optimaliser titlene og beskrivelsene dine til SEO-standarder. 

Ta det som et signal om å lage videoer fra Google selv. Markedsføringsvideoer vil gjøre underverker for bedriften ettersom videoer er viktigere enn noen gang. Gi det en sjanse!

Mer fra Clipchamp-bloggen

Slik bruker du Instagrams Collab-funksjon

14. mars 2022
På tide å feire litt! Enten du er innholdsskaper eller bedriftseier, har samarbeid…

Åtte morsomme ideer til St. Patrick's Day-videoer

3. februar 2022
St. Patrick's Day er endelig her! Enten du feirer i egen person eller virtuelt på…

Hashtagger som øker antall videovisninger på influencerprofilen din

11. september 2021
Når du er influencer , er det viktig å få så mye trafikk til profilen din som mulig…

Begynn å lage videoer gratis med Clipchamp

It looks like your preferred language is English