Clipchamps retningslinjer for personvern (oppdatert per 05.01.22)

Formålet med retningslinjene våre

Clipchamp Pty Ltd (ACN 162516556), et datterselskap av Microsoft Corporation, («Clipchamp»,«vi»,«oss» eller «vår») forstår at det er viktig å beskytte personopplysninger. Vi har vedtatt disse retningslinjene for personvern («retningslinjer for personvern») for å varsle deg om praksisen vi har angående håndteringen av personopplysningene dine når du bruker tjenestene våre (definert nedenfor). Hvis du befinner deg i Australia, betyr begrepet «personopplysninger» ved bruk i dette dokumentet som «personlig informasjon» slik dette begrepet er definert i Privacy Act 1988 (Cth).

Vi selger ikke personopplysninger knyttet til noen Clipchamp-tjenester.

Hva er Clipchamp?

Clipchamp er en nettbasert videoopprettingsplattform tilgjengelig på clipchamp.com («Plattformen») og via Clipchamp-mobilapplikasjonen («Appen» og samlet «tjenestene»). Tjenestene våre lar deg laste opp, opprette, redigere og eksportere videoer. Vi tilbyr flere kontotyper som utfører en rekke funksjoner. Vi bruker begrepet bruker for enhver person eller enhet som har en konto hos oss. Du kan registrere en konto med følgende: 

Clipchamp Create – Clipchamp Create er en nettbasert videoprodusent (tilgjengelig på app.clipchamp.com), som kommer med alle viktige redigeringsverktøy som du trenger for å jobbe med videoprosjekter.  Tjenesten lar deg laste opp, redigere, lagre og eksportere videoene dine.  En Clipchamp Create-bruker kan velge et abonnement som passer dens videobehov, inkludert grunnleggende, skaper, virksomhet, virksomhetsplattform og team.  

Clipchamp Utilities – Clipchamp Utilities er en samling av tre videoverktøy (tilgjengelig på util.clipchamp.com), inkludert vår videokompressor, videofilkonverterer og vår webkameraopptaker i nettleseren.  En Clipchamp Utilities-bruker kan velge mellom et grunnleggende og bedriftsabonnement avhengig av videokrav.

Clipchamp API – Limited Clipchamp Utilities-brukere har tilgang til utvalgte tjenester via Clipchamp-applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (dvs. Clipchamp API).  Clipchamp API lar Clipchamp API-brukere spille inn og laste opp videoer fra nettstedet deres.  Denne tjenesten er ikke lenger tilgjengelig for nye registreringer, men Clipchamp fortsetter å tilby Tjenesten til eksisterende brukere av Clipchamp API.

Clipchamp App – Vår Clipchamp-app («Clipchamp – videoteksting») lar brukerne få tilgang til et begrenset utvalg av videoredigerings- og videotekstingstjenester. Vi refererer til brukere av Clipchamp-appen som Clipchamp GO-brukere.

Clipchamps videoredigeringstjenester kan brukes av en rekke forskjellige typer brukere, inkludert enkeltpersoner og Enheter. Hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger fra hver brukertype varierer. I noen tilfeller bestemmer vi formålet med å behandle personopplysninger som behandlingsansvarlig (hvis relevant i henhold til gjeldende personvernlover), og i andre tilfeller behandler vi personopplysninger på vegne av våre forretnings- og organisasjonsbrukere som databehandler (hvis relevant i henhold til gjeldende personvernlovgivning). Disse retningslinjene for personvern gjelder vår behandling av personopplysninger (som behandlingsansvarlig, hvis relevant i henhold til gjeldende personvernlovgivning). Der vi behandler opplysninger på våre forretnings- og organisasjonskunders vegne som en databehandler, er denne databeskyttelsesavtalen – currently at Appendix 2 of Vilkår og betingelser | Clipchamp men vi anbefaler at dette er et annet nettsted slik at DPA kan endres om nødvendig] («DPA») gjelder; men i den grad en separat DPA ikke gjelder (i den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lov) og både disse retningslinjene for personvern og en DPA gjelder, og personvernreglene og DPA-konflikten, kontrollerer DPA i omfanget av inkonsekvensen (til grad tillatt i henhold til gjeldende lov).

Personopplysninger som vi innhenter

Personopplysninger er opplysninger som er knyttet til en identifisert eller identifiserbar person. Hvilke typer personopplysninger vi innhenter og behandler, avhenger av vårt forhold til deg. Hvilke typer personopplysninger vi innhenter, er angitt nedenfor:

Statistiske opplysninger – Vi innhenter og bruker analyse- og informasjonskapsler som samles inn fra din bruk av Clipchamp-tjenestene.  Vi innhenter disse opplysningene fra nettstedets besøkende og brukere.

Kommunikasjonsopplysninger – Når du kontakter oss eller bruker livechat, bruker vi personopplysningene dine til å kommunisere med deg og svare på henvendelsene dine.

Abonnementsopplysninger – Vi bruker personopplysningene dine til å sende deg eksklusivt innhold, videotips og triks.

Registreringsopplysninger – Vi innhenter og behandler personopplysninger knyttet til brukeren for å registrere en Clipchamp-konto.

Betalingsopplysninger – Vi innhenter og behandler personopplysninger knyttet til brukeren for å oppgradere kontoabonnementet din.

Video- og innholdsdata – Vi samler inn og behandler videoer, bilder, lydopptak og annet innhold som er importert av en bruker, der en bruker velger å lagre filene sine og synkronisere innholdet til «skyen».

Forespørselsdata om støtte – Vi innhenter og behandler personopplysninger for å gi brukerne støtte som en del av tjenestene våre.

Tilbakemeldingsopplysninger – Vi innhenter og behandler informasjon som du gir oss om plattformen og tjenestene våre.

Forespørsel om tilgang til og korrigering av opplysninger – Når du sender inn en forespørsel om å få tilgang til eller korrigere dataene dine, bruker Clipchamp disse dataene til å behandle forespørselen din og kommunisere med deg.

Rekrutteringsopplysninger – Når du søker jobb hos oss, innhenter vi og behandler personopplysningene dine som en del av søknadsprosessen.

Når samler vi inn personopplysninger fra deg

I løpet av leveringen av tjenestene våre innhenter vi personopplysninger om deg. Vi innhenter personopplysninger i en rekke tilfeller, for eksempel informasjon du gir oss direkte, informasjon vi samler inn automatisk når du bruker tjenestene, og informasjon vi innhenter fra andre kilder. Hvilke typer informasjon vi innhenter, avhenger av hvordan du samhandler med oss.

Clipchamp kan for eksempel innhente informasjon om deg fra andre kilder, for eksempel tredjepartene som leverer tjenester og funksjoner på vegne av Clipchamp. For å levere disse tjenestene kan tredjeparter innhente og behandle og videreformidle personopplysningene dine til oss. 

Vi innhenter personopplysningene dine i følgende scenarier:

Når du besøker nettstedet vårt

Clipchamp innhenter en rekke opplysninger om deg når du besøker nettstedene våre, inkludert clipchamp.com, app.clipchamp.com, util.clipchamp.com og mobilapplikasjonen vår. Vi innhenter statistisk informasjon om hvordan du bruker og samhandler med plattformen og tjenestene våre, enten du besøker nettstedene våre som kontoinnehaver eller bare sjekker oss ut.  

Statistisk informasjon som vi innhenter når du besøker plattformen vår inkluderer:

  • Nettlesertype og -økt

  • Type operativsystem

  • Domenenavnet til tilbyderen av internettjenesten

  • Omtrentlig plassering

  • Enhets- og nettverksinformasjon

  • Nettsider du besøker

  • Hvordan du kom til nettsiden vår (for eksempel via et nettsøk eller sosiale medier)

  • Søkene dine mens du er på nettstedet vårt, og

  • Din nettleseraktivitet mens du er på nettstedet vårt. 

Vi innhenter vanligvis inn denne informasjonen gjennom bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon om dette finnes i våre erklæring om informasjonskapsler.

Når du kontakter oss

Vi kan innhenter noen personopplysninger om deg når du kontakter oss via telefon, e-post, innlegg eller livechat.  Kontaktopplysninger vi innhenter når du kontakter oss inkluderer:

  • Navn (så vi vet hvilket navn vi skal bruke på deg)

  • E-post (slik at vi kan nå deg elektronisk, hvis det er din preferanse)

  • Telefonnummer (slik at vi kan ringe eller sende SMS til deg, hvis det er din preferanse)

  • Adresse (hvis du har lagt igjen en postadresse for retur, eller du vil at vi skal kontakte deg på den måten), og 

  • Korrespondansen din med oss (for eksempel detaljene som du ga oss eller spørsmålet som du ba oss om å svare på).

Når vi sender deg e-post

E-postmeldinger som vi sender til deg inneholder pikseltagger som gjør det mulig for oss å sende deg en e-post i et format som du kan lese.  Pixeltagger, som forteller oss om du har åpnet e-posten.  

Du kan når som helst avslutte abonnementet for mottak av e-post eller kommunikasjon fra oss ved å bruke avmeldingskoblingen i e-postmeldinger som vi sender deg, eller ved å skrive til oss på privacy@clipchamp.com

Når du registrerer deg for å motta eksklusivt innhold og videotips

Vi innhenter fornavn og e-postadresse når du registrerer deg for å motta tilgang til eksklusivt innhold, samt videotips og triks.

Når du registrerer en Clipchamp Create- eller Clipchamp Utilities-konto hos oss

Når du velger å registrere en konto hos oss, har du muligheten til å registrere deg ved hjelp av:

  1. En plattform for sosiale medier, inkludert, uten begrensning, Google, Facebook og Apple, eller

  2. Din e-postadresse.

Når du registrerer deg ved hjelp av din foretrukne sosiale medieplattform, vil de gi oss litt informasjon om deg, inkludert navn og e-postadresse.  

Når du registrerer deg ved hjelp av e-postadressen din, har du muligheten til å angi et passord eller bruke en magisk kobling for å bekrefte identiteten din. En magisk kobling (en nettsidekobling) sendes til e-postadressen din og lar deg logge på kontoen din. 

Informasjon vi kan innhente når du registrerer en konto hos oss inkluderer:

  • Detaljer om hvordan du har tenkt å bruke kontoen (dvs. til personlig bruk, for bruk som skaper eller for bruk av virksomheter, bedrifter eller lærere)

  • Fornavn og etternavn

  • E-post

  • Passord, der du velger å logge på med passordbekreftelse

  • Detaljer om hvilke videoer du normalt ville opprettet, og

  • Din omtrentlige posisjon.

Når du registrerer en konto som en enhet, er personopplysninger som innhentes ofte begrenset til personopplysninger om enhetens kontaktperson og eventuelle autoriserte brukere som er inkludert i et team.

Registrerte kontoinnehavere kalles brukere. Clipchamp har individuelle brukere (privatperson) og enhetsbrukere.

Når brukere legger til teammedlemmer i et team

Når en bruker har registrert en konto, kan abonnementet deres tillate dem å opprette et team og invitere medlemmer til dette teamet. I dette tilfellet innhenter Clipchamp noen personopplysninger om inviterte teammedlemmer i dette tilfellet, inkludert navn og e-postadresse.

Når du eller noen andre synkroniserer videoer og annet innhold til «skyen»

I forskjellige Clipchamp Create- og Clipchamp Utilities-abonnement har brukerne muligheten til å lagre og synkronisere filene sine (dvs. videoer, bilder og annet innhold) til «skyen».  

Som standard lagres videoer, bilder og annet innhold som du laster opp til Clipchamp-kontoen(e) lokalt på datamaskinen, telefonen eller en annen enhet. Når du synkroniserer filene dine til skyen, kan du arbeide med prosjekter fra en hvilken som helst enhet.  

Når en bruker velger å synkronisere filer til skyen, innhenter Clipchamp denne informasjonen og lagrer den. Brukerinnhold kan inneholde personopplysninger der innholdet registrerer eller handler om en person.

Når du laster opp videoer til Clipchamp-kontoen din

Brukere kan importere innholdsfiler til Clipchamp-kontoen sin, inkludert videoer, lydopptak og bilder. Du kan importere filer til Clipchamp-kontoen(e) fra:

  • Filene som er plassert på datamaskinen eller enheten;

  • enhetens fotobibliotek;

  • webkamera- eller skjermopptak;

  • opptak fra enhetens kamera;

  • Google Disk; og

  • Box.

Der du har valgt å lagre og synkronisere innholdet ditt til skyen, samles alle videoer, lydopptak, bilder og annet innhold du importerer, og lagres av Clipchamp i skyen. Innhold innholder personopplysninger der det er relatert til en person, og personen kan identifiseres. Dette inkluderer videoer, bilder eller lydopptak som inneholder et bilde eller stemmeopptak av en person som kan identifiseres.

Når noen andre laster opp videoer og bilder

Det kan være tilfeller der en annen bruker importerer personopplysningene dine til Clipchamp-kontoen sin. Dette kan omfatte tilfeller der en venn eller enheten din importerer et bilde eller video-/lydopptak til Clipchamp-kontoen sin, og denne importen inneholder bildet ditt eller et opptak av stemmen din. 

Når noen andre importerer et bilde eller video-/lydopptak som inneholder et bilde eller et stemmeopptak av deg (og lagrer filen i «skyen»), innhenter og lagrer Clipchamp personopplysningene dine.

I samsvar med vilkårene og betingelsene våre må brukere av Clipchamp-enheten forplikte seg til rettferdig og lovlig praksis for håndtering av personopplysninger.

Når du eller noen andre ber om støtte fra Clipchamp

Det kan være tilfeller der du eller noen andre krever støtte angående en video eller et bilde som inneholder personopplysninger om deg (f.eks. bildet ditt). Dette kan for eksempel skje der du er en del av et team som bruker Clipchamp. Ved behandling av støtteforespørsler kan vi innhente personopplysninger, inkludert:

  • Detaljer om støtteforespørselen 

  • Kontaktopplysninger til brukeren som søker støtte, og

  • Personopplysninger i innhold der brukeren trenger støtte, inkludert video og bilder som inneholder et bilde av en person som kan identifiseres.

Når du inngår et betalt abonnement

Clipchamp Create og Clipchamp Utilities har en rekke abonnement som passer dine videoredigeringsbehov.  For å betale for disse abonnementene har du muligheten til å betale med enten PayPal eller bruke et kredittkort.

Informasjon vi samler inn når du foretar en betaling til oss inkluderer:

  • Navn

  • E-post

  • Betalingspreferansen din, enten PayPal eller kortbetaling 

  • Betalingsvaluta

  • Kjøpsbeløp

  • Kjøpsdato

  • Transaksjonsinformasjon (f.eks. betaling akseptert/avslått), og

  • Abonnementsinformasjon (hvilket type abonnement du velger)  

Vi tilbyr en sikker betalingsgateway for deg hvor du kan oppgi dine betalingskortopplysninger (der du velger å betale med et debet- eller kredittkort) eller PayPal detaljer (der du velger å betale ved hjelp av PayPal). Vi oppbevarer imidlertid ikke betalingsopplysningene dine.

Når du gir vurderinger eller tilbakemeldinger

Vi kan be deg om å gi en vurdering eller tilbakemelding om Clipchamp eller tjenestene vi tilbyr.  Hvis du ønsker å gi en vurdering eller tilbakemelding om Clipchamp, vil vi samle inn tilbakemeldingsinformasjonen du oppgir.

Hvordan personopplysningene dine brukes

Clipchamp innhenter og behandler personopplysningene dine for å levere våre videoredigeringstjenester.  I tillegg bruker vi personopplysninger til følgende formål:

  • Vi sender deg (som bruker) e-poster som inneholder gunstige kampanjer som er relatert til din kontotype, plattformtips og nyttig informasjon, og vårt nyhetsbrev. Du kan når som helst avslutte abonnementet for mottak av disse e-postene.

  • Vi analyserer bruken av nettstedet vårt for å forbedre Plattformen og brukeropplevelsen, inkludert gjennom bruk av informasjonskapsler.

  • Vi tilbyr deg en mulighet til å chatte om Tjenestene våre.

  • Du svarer på et markedsføringstilbud som vi har gitt via nettstedet vårt eller sosiale mediesider.

  • Du (som bruker) velger å fylle ut kontoprofilen din med informasjon i Google-, Facebook-, Box- eller andre kontoer på sosiale medier.

  • Du er ikke en bruker, men du besøker nettstedet vårt for å se på innholds- og videotipsene våre.

  • Vi mottar dine vurderings- og tilbakemeldingssvar om Clipchamp og tjenestene våre.

  • Du registrerer en konto hos oss og logger inn på en sikker måte.

  • Du velger å invitere teammedlemmer til et team.

  • Vi sender deg e-poster om tjenesten som en del av Tjenestene våre.

  • Vi svarer på dine spørsmål, bekymringer eller klager.

  • Du velger å synkronisere innholdsfilene dine (inkludert videoer, bilder og lydfiler) til «skyen».

  • Du importerer innholdsfiler (inkludert videoer, bilder og lydfiler) fra filene dine eller kontoer på sosiale medier.

  • Vi sender deg (som bruker) e-poster som inneholder tjenestevarsler og detaljer som du trenger å vite om plattformens virksomhet, inkludert varsel om tjenesteforsinkelser, avbrudd og oppdateringer av våre vilkår og betingelser og retningslinjer for personvern. Du kan ikke avslutte abonnementet på disse e-postene.

  • Vi gir støtte til brukere som en del av videoredigeringstjenestene våre.

Juridiske grunnlag

Når vi behandler personopplysningene dine, vil vi stole på følgende juridiske grunnlag, der det kreves av gjeldende lov:

  • Legitim interesse – Clipchamp gjør dette i vår interesse for å støtte og fremme bruken din av plattformen.

  • Samtykke – Clipchamp vil be deg om å godta dette. Vi gjør ikke dette hvis du ikke er enig.

  • Kontrakt – Vi vil gjøre dette som en del av vår kontrakt med deg, i henhold til våre Vilkår og betingelser.

Clipchamp engasjerer tredjeparter til å tilby tjenester (dvs. behandle personopplysningene dine) på vegne av Clipchamp. På grunnlag av servicekontrakter tilbyr disse tredjepartene tjenester på våre vegne. Vi kan også utlevere personopplysningene din til våre juridiske og profesjonelle rådgivere og kan også bruke og utlevere personopplysningene dine etter behov eller tillatt i henhold til gjeldende lov.

Hvordan personopplysningene dine deles

Brukere kan velge å dele videoene og innholdet i Clipchamp-kontoen(e). Innhold kan inneholde personopplysninger. Brukere kan velge å dele innholdet sitt ved å:

  • Laste ned en video og dele videofilen

  • Laste opp videoer direkte til YouTube

  • Lagre videoer i Box

  • Opprette, dele og/eller publisere en nettkobling av videoen, eller

  • En video kan bygges direkte inn i eksterne nettsteder og sosiale medieplattformer.

Clipchamp gjør det mulig for deg å dele innholdet ditt med andre, for eksempel ved å laste opp videoer til YouTube eller lagre videoer til Box – og vi har jobbet hardt for å henvise brukerne våre kun til de partene som vi mener har en ansvarlig tilnærming til håndtering av personopplysninger – men det er opp til deg å avgjøre om du er komfortabel med personvernpraksisen til disse partene før du gjør det. Vi oppfordrer Clipchamp-brukere til å bruke litt tid på å gjennomgå retningslinjene for personvern til nettsteder eller tjenester som kan være koblet sammen via plattformen vår.

Clipchamp selger eller deler ikke videoene dine eller andre personopplysninger, inkludert med annonsører, sponsorer, innholdsleverandører, medier eller politi, med mindre:

  • Vi har din uttrykkelige tillatelse (f.eks. at du har uttrykkelig valgt at din vurdering av plattformen vår skal publiseres), eller

  • Det er en lovlig mulighet eller et krav for oss å gjøre det (f.eks. vi mottar en rettskjennelse for å produsere informasjonen).

Clipchamp kontrollerer imidlertid ikke hvordan personopplysningene dine brukes og deles av privatpersoner (f.eks. hvor du deler videoen din til sosiale medier, eller om bildet ditt finnes i en venns video) eller Enhetsbrukere (f.eks. der en video med bildet ditt er opprettet av selskapet du jobber for).  

Kan du være anonym?

Clipchamp kan tilby videoredigeringstjenestene våre til deg pseudonymt. Når du oppgir navnet ditt, kan du bruke et kallenavn eller et annet navn. Vi krever imidlertid en nøyaktig e-postadresse for å kunne kontakte deg, sende deg e-post om tjenesten og gi deg en magisk kobling for å bekrefte identiteten din når du får tilgang til kontoen din.

Kan barn bruke Clipchamp?

Clipchamp markedsfører ikke direkte til eller tilbyr våre videoredigeringstjenester til barn under 13 år. Som sådan kan barn under 13 år ikke registrere en konto hos oss. Det er et krav i våre vilkår og betingelser at du er minst 13 år gammel, eller er over minimumsalderen som kreves av lovene i landet ditt, for å registrere deg for en konto hos oss eller bruke videoredigeringstjenestene våre.  

Hvis vi oppdager at et barn under 13 år (eller den minste lovlige alderen avhengig av landet ditt) har gitt oss personopplysninger eller registrert en konto hos oss, vil vi umiddelbart slette opplysningene deres. Hvis du er forelder eller foresatt og blir oppmerksom på at barnet ditt har gitt oss personopplysninger, kan du kontakte oss slik at vi trygt kan destruere dataene deres.

Barn under 18 år, men som er minst 13 år eller minimum lovlig alder i sitt land, kan opprette en konto og bruke plattformen og tjenestene forutsatt at en forelder eller foresatt samtykker i at de gjør det. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se våre Vilkår og betingelser.

Det er imidlertid tilfeller der vi innhenter personopplysninger om barn på vegne av en Enhetsbruker. Et eksempel kan være der en enhet bruker Clipchamp-plattformen til å laste opp, redigere og lagre en ansatts video (dvs. der Clipchamp er en kontrahert tjenesteleverandør til Enheten). 

Hvordan personopplysningene dine lagres og overføres til andre land

Personopplysninger som samles inn av Clipchamp, kan lagres og behandles i din region, i USA og i et hvilket som helst annet land der Clipchamp eller våre tilknyttede selskaper eller tjenesteleverandører har kontorer.

Vi iverksetter tiltak for å sikre at personopplysningene vi innhenter i henhold til disse retningslinjene for personvern behandles i henhold til bestemmelsene i disse retningslinjene og kravene i gjeldende lov uansett hvor dataene befinner seg. Vi overfører personopplysninger fra EU/EØS, Storbritannia og Sveits til andre land, hvorav noen ennå ikke er bestemt av EU-kommisjonen for å ha et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse. Det kan for eksempel hende at lovene deres ikke garanterer deg de samme rettighetene, eller at det ikke finnes en tilsynsmyndighet for personvern der som er i stand til å håndtere klagene dine. Når vi deltar i slike overføringer, bruker vi en rekke juridiske mekanismer.

Hvis du befinner deg i Australia, kan vi utlevere personopplysningene dine til tjenesteleverandørene våre i andre land, inkludert, uten begrensning, i USA. Vi utfører rimelige tiltak for å sikre at tredjepartsmottakere utenfor Australia håndterer personopplysningene dine på en sikker måte og i samsvar med disse retningslinjene for personvern. Vi kan imidlertid ikke alltid sikre at slike tredjepartsmottakere overholder australsk personvernlovgivning knyttet til personopplysningene dine. Som sådan, der en utenlandsk tredjepartsmottaker ikke håndterer personopplysningene dine i samsvar med australsk personvernlovgivning, vil vi ikke være ansvarlige overfor deg, og du vil ikke kunne søke oppreisning i henhold til australsk personvernlovgivning for slik manglende overholdelse. Ved å gi oss dine personopplysninger, samtykker du til at vi utleverer dine personopplysninger til mottakere utenfor Australia på dette grunnlaget.

Hvor lenge vi oppbevarer personopplysningene dine

Clipchamp oppbevarer personopplysningene dine over ulike perioder, avhengig av formålet de ble samlet inn for. Der vi ikke lenger krever personopplysninger for det formålet de ble samlet inn, vil vi på en sikker måte destruere disse dataene.

Der du har synkronisert og lagret filene dine i skyen, og deretter avbryter abonnementet ditt, lagres filene dine av oss i skyen i 30 dager etter at abonnementet ditt er avsluttet. Prosjektene dine lagres imidlertid fortsatt på den lokale enheten med mindre du har slettet dem.

Det kan skje at du ikke lenger trenger kontoen din, men ikke ønsker å gå gjennom registreringsprosessen igjen i fremtiden. I dette tilfellet kan en bruker velge å deaktivere kontoen sin. Dette sikrer at kontoen din ikke lenger er aktiv, men kan gjenopprettes av deg på et senere tidspunkt. Velg koblingen «Deaktiver kontoen min» i kontoinnstillingene dine.

En bruker kan også velge å slette kontoen sin. Når brukere velger å slette kontoen sin, blir alle opplysninger som oppbevares i kontoen slettet og kan ikke gjenopprettes på et senere tidspunkt. Brukere kan slette kontoene sine ved å skrive til oss på privacy@clipchamp.com. Muligheten til å slette kontoen din er en del av dine rettigheter til personopplysninger (dvs. retten til sletting). Du kan se detaljer om dine rettigheter til personopplysninger her.

Hvordan personopplysningene dine er sikret

Clipchamp administrerer og disponerer personopplysninger på en sikker måte ved å implementere en rekke datasikkerhetspraksiser. Vi sørger for at personopplysninger er riktig sikret både når de lagres på stedet eller i «skyen», og vi bruker SSL-kryptering for å lagre og overføre personopplysninger. 

Beskyttelse av personopplysninger mot uautorisert tilgang og utlevering er en prioritet for oss. Eventuelle bekymringer om sikkerheten til dine personopplysninger som oppbevares av Clipchamp, skal rapporteres til oss via e-post på privacy@clipchamp.com

Hvordan vi kommuniserer med deg

Fra tid til annen vil Clipchamp sende deg informasjon om videoredigeringstjenestene våre.  

Det er visse e-poster som vi sender deg som en nødvendig del av driften av tjenestene våre. Disse e-postene er en del av avtalen vår med deg som er angitt i våre Vilkår og betingelser. Disse er: 

E-poster relatert til tjenester

Clipchamp sender viktige e-poster til deg som en del av våre videoredigeringstjenester i henhold til vår avtale med deg som angitt i Vilkårene og betingelsene.

Vi kan sende deg e-poster om Tjenester, for eksempel når:

  • Du avbryter abonnementet ditt

  • Du løser inn en kupong hos oss

  • Du trenger teknisk støtte

  • Skylagringen din skal slettes (når du avbryter abonnementet)

  • Du ber om å motta en magisk kobling for å få tilgang til kontoen din

  • Du ber om å tilbakestille passordet

  • En betaling avvises, eller kredittkortet ditt er utløpt

  • En bruker inviterer medlemmer til å bli med i Clipchamp-teamet sitt

Andre meldinger (som du kan avslutte abonnementet på)

Clipchamp sender også andre typer e-poster som du kan melde deg av når som helst. Du kan avslutte abonnementet ved å bruke koblingen «avslutt abonnement» som er inkludert i e-postmeldinger vi sender til deg. Når du velger å avslutte abonnementet på en kategori av e-poster, vil du ikke lenger motta en slik e-post fra oss. Andre typer e-poster vi sender inkluderer:

Kampanjer og tilbud:

Fra tid til annen sender Clipchamp ut e-poster som inneholder kampanjer og tilbud, for eksempel salg og rabatter!

Plattformtips og nyttig informasjon:

Når du bruker videoredigeringstjenestene våre, kan vi sende deg e-post med forslag til hvordan du bruker plattformen vår, og detaljer om tilleggsfunksjoner for oppgraderte abonnement.

Vi kan sende deg markedsføringsmeldinger, for eksempel når du registrerer en konto hos oss, når du første gang eksporterer en video fra plattformen vår, eller for å hjelpe deg med å abonnere på et oppgradert abonnement.

Nyhetsbrev:

Clipchamp sender ut et nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om funksjonene på plattformen vår. Nyhetsbrevet kan inneholde tilgang til eksklusivt innhold, videoredigeringstips og triks, detaljer om plattformoppdateringer, kampanjer for våre andre tjenester, oppgraderingstilbud og tilbakemeldingsforespørsler.

Clipchamp er i ferd med å bygge et preferansesenter som lar deg velge hvilke typer e-postmeldinger vi sender til deg via kontoinnstillingene dine. Vi oppdaterer disse retningslinjene for personvern når dette er klart!

Sosiale medier

Clipchamp opprettholder en rekke kontoer på sosiale medier med det formål å markedsføre tjenestene våre og få ut informasjon om plattformen vår. Clipchamp opprettholder kontoer, inkludert, uten begrensning, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, TikTok og Pinterest.  

Før du samhandler med oss via sosiale medier, vær oppmerksom på at personopplysninger som leveres til oss gjennom eller som er lagt ut på et hvilket som helst sosialt medienettsted, fanges opp av den sosiale medieplattformens retningslinjer for personvern. Du kan i stedet velge å kontakte oss direkte, via detaljene som er tilgjengelige på nettstedet vårt.

Invitere teammedlemmer

Brukere som har registrert kontoer hos oss under visse abonnement, kan få tilgang til en teamfunksjon som lar team dele videoer. I teamfunksjonen kan en bruker opprette et team (eller en arbeidsgruppe) og invitere andre personer (teammedlemmer) til dette teamet. Dette er ikke en «verv en venn»-funksjon, men lar heller team jobbe sammen ved hjelp av videoredigeringsverktøyene våre.

Når du inviterer en person til å bli et teammedlem, sender vi en e-post med invitasjon til personen du inviterer på dine vegne. Når vi gjør dette, bruker vi følgende regler:

  1. Ingen insentiver gis til deg eller personen som du inviterer til å være et teammedlem (f.eks. det er ingen rabatter eller tjenester).

  2. Du velger personer som du vil invitere til å bli teammedlemmer. Clipchamp vil aldri velge teammedlemmer for deg eller få tilgang til kontaktene dine.

  3. Vi vil tydelig vise navnet ditt (eller foretrukket kallenavn) og e-postadressen i e-postinvitasjonen.

  4. Vi viser deg hva e-posten med invitasjon inkluderer før den sendes.

En person som inviteres til å bli teammedlem, kan velge om invitasjonen skal godtas. Du kan avslå hvis du mottar en e-postinvitasjon om å bli med i et team. Hvis du ikke ønsker å bli med på det tidspunktet, kan du når som helst gå tilbake til e-posten med invitasjonen og godta invitasjonen. 

Hvis du blir invitert til å bli med i et team og du godtar invitasjonen, må du enten (1) logge inn som en eksisterende bruker, eller (2) registrere en konto hos oss. Teammedlemmer kan når som helst velge å forlate et team ved å klikke på koblingen «Slett» i teamprofilen.

Dine rettigheter til personopplysninger

I henhold til ulike personvernlover har folk visse rettigheter angående deres personopplysninger som innehas av Clipchamp, som kan omfatte, avhengig av gjeldende personvernlover:

Rettighet

Rett til tilgang

Retten til å få tilgang til dine personopplysninger som clipchamp oppbevarer, og motta annen informasjon om opplysningene.

Rett til å korrigere

Retten til å korrigere personopplysningene dine der du mener de er feil eller utdaterte.

Rett til sletting

Retten til å kreve at Clipchamp sletter alle personopplysninger om deg. Denne rettigheten er annerledes enn bare å deaktivere kontoen(e) din(e) hos oss. Når du velger å utøve en rettighet du måtte ha for sletting, vil dette bety at vi sletter alle dine personopplysninger fra alle våre (og våre tjenesteleverandørers) systemer

Rett til å klage

Retten til når som helst å protestere mot visse typer behandling av personopplysningene dine.

Rett til dataportabilitet

Retten til å motta personopplysningene som Clipchamp oppbevarer om deg i et tilgjengelig format.

Rett til å begrense behandling

Under visse omstendigheter, retten til å få en begrensning i behandlingen av personopplysningene dine.

Hvis Clipchamp oppbevarer personopplysninger om deg, forteller vi deg gjerne hva de er, oppdaterer dem, sletter dem eller slutter å bruke dem som det kreves av gjeldende lov. Vi vil imidlertid ikke fortelle noen andre hvilke personopplysninger vi har om deg (med mindre du tillater oss å gjøre det, eller det er et organ som har krav på slike opplysninger som gjør det).

Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene dine (som oppført ovenfor), eller du tror personopplysningene vi har om deg er feil eller utdaterte, kan du:

  • Oppdater kontodetaljene dine (inkludert e-post og foretrukket betalingsmåte) i innstillingene for nettkontoen din

  • Deaktiver Clipchamp-kontoen(e) din(e) via koblingen som er inkludert i nettkontoen din

  • Skriv til oss på privacy@clipchamp.com. Vi hjelper deg gjerne eller svarer på spørsmålene dine om å utøve rettighetene dine. Vi trenger hjelp fra deg til å gi oss en tilstrekkelig form for identifikasjon, for å sikre at du virkelig er deg.

Vi vil vanligvis ikke belaste deg for å utøve dine rettigheter med hensyn til personopplysningene dine og vil svare på forespørselen din innen rimelig tid.  

Dine spørsmål og bekymringer

Hvis du har spørsmål om retningslinjene våre for personvern eller har en bekymring eller klage på praksisen vår for håndtering av personopplysninger, ber vi deg ta kontakt med oss! Du kan kontakte oss på:

Post

Data Protection Officer, Microsoft Corporation, c/o Clipchamp Pty Ltd (ACN 162516556), Level 1, 315 Brunswick St Fortitude Valley QLD 4006 Australia

E-post

privacy@clipchamp.com

Hvis du har kommet med en personvernklage og ikke er fornøyd med vår respons på bekymringen din, kan du kontakte Office of the Australian Information Commissioner hvis du befinner deg i Australia. Prosessen er tilgjengelig her.

Vil vi oppdatere våre retningslinjer for personvern?

Vi kan oppdatere disse retningslinjene for personvern fra tid til annen for å sikre at vår praksis for håndtering av personopplysninger gjøres riktig. Vi varsler enkeltpersoner hvis vi gjør endringer i våre retningslinjer for personvern, ved å varsle når du neste gang får tilgang til plattformen eller tjenestene, eller ved på annen måte å kontakte deg gjennom opplysningene som du har gitt oss. Vi vil også legge ut de nye retningslinjene for personvern på nettsiden vår.

It looks like your preferred language is English