Forretningsvideoer

Anbefalte fremgangsmåter for gode forklaringsvideoer

Lagt ut 19. oktober 2024
Skrevet av Brent Zahradnik

Obs! Dette innholdet er relevant for Clipchamp for personlige kontoer. Prøv denne koblingen hvis du ser etter informasjon om Clipchamp for jobbkontoer.

Clipchamp er et gratis nettbasert verktøy for videoredigeringPrøv gratis
Del dette innlegget
Explainer video best practices for 2022 CC thumbnail

Noen ganger kan det være vanskelig å forklare et produkt eller kompleks skriftlig på en effektiv måte. Det er her forklaringsvideoer kan hjelpe. Enten du reklamerer for teknologiprodukter, kjæledyrutstyr eller mote, er forklaringsvideoer et viktig markedsføringsverktøy for enhver bedrift.

Forklaringsvideoer fanger oppmerksomheten til målgruppen og viser hvordan produktet løser problemområder – samtidig som du underholder dem. Tenk på det som en innledning til bedriften, produktet eller tjenesten, men i videoform.

Les videre for å utforske anbefalte fremgangsmåter for å lage minneverdige og engasjerende forklaringsvideoer for bedriften.

Slik lager du de beste forklaringsvideoene

Hva vil gjøre at bedriftens forklaringsvideo skiller seg ut fra konkurrentenes? La oss se på noen anbefalte fremgangsmåter.

1. La fordelene, ikke funksjonene, komme i forgrunnen

Når du lager forklaringsvideoen, må du huske på at målgruppen sannsynligvis er interessert i å høre om hva produktet eller tjenesten kan gjøre for dem. Ikke om alle funksjonene det kanskje har.

Pass på at du tar for deg de mulige kundenes problemområder og hvordan disse kan løses med produktet eller tjenesten du tilbyr.

Prøv å unngå å reklamere for tungt for produktet eller tjenestens hovedfunksjoner, siden det vil gjøre forklaringsvideoen vanskeligere å identifisere seg med. Konsentrer deg heller om de mulige kundenes følelser, og forklar hvordan livet deres kan bli bedre av å kjøpe produktet. Hvis du løser de mulige kundenes problemer, er det større sjanse for at de konverteres til betalende kunder. Når du har vekket interessen, kan du gi et lett dryss av funksjoner.

Squarespace har laget en forklaringsvideo som har fordelene i forgrunnen. Videoen viser en rekke forskjellige sjangere og hvordan seere kan gjøre ideer og forretninger om til en vellykket nettsted. Brukere kan uttrykke personlighet, stil, musikk og butikk akkurat slik de ønsker det.

Et annet eksempel på dette er nettstedet til Prescribe Wellness. På hjemmesiden deler de tre videoer som forklarer tre forskjellige fokuspunkter. De utforsker prosessannonsefunksjoner og fordelene ved å bli medlem. Forklaringsvideoen fremlegger hvordan et medlemskap vil gjøre kundens liv så mye lettere.

Prescribe Wellness’s website homepage

2. Fokuser heller på «hva» enn «hvordan»

Forklaringsvideoene burde alltid fokusere på «hva» heller enn «hvordan». Særlig hvis produktene eller tjenestene er av typen som er vanskelige å forstå med én gang, for eksempel SaaS (programvare som tjeneste)-produkter.

Hovedformålet med forklaringsvideoer er å fortelle hva produktet eller tjenesten gjør, ikke hvordan det gjøres.

Ta for eksempel en iPhone. Forbrukere er vanligvis ikke interessert i produktspesifikasjonene. De er mest opptatt av kamerakvalitet, brukervennlighet og om den passer med livsstilen. Spesifikasjonene blir fortsatt kunngjort, bare ikke i den første forklaringsvideoen. Det er derfor Apples markedsføringsstrategi har vært vellykket i så mange år.

Dropbox Business deler også en god animert forklaringsvideo. Videoen understreker hvordan brukere kan få tilgang til, dele og samarbeide på alle arbeidsfiler på en sikker måte når de bruker Dropbox Business. Den er visuelt tiltalende med morsomme animasjoner, voiceovere og undertekster, og den fremlegger klart hvordan Dropbox Business kan hjelpe seerne.

Mixam gjør også dette på en god måte med den første videoen på nettstedet.

3. Gjør forklaringsvideoen underholdende

Med video kan innholdsprodusenter gå utenfor sin vanlige markedsføringsboks og overraske målgruppen med nytt innhold. Det er større sjanse for at forbrukere deler en underholdene eller inspirerende video enn en video med nøkkelfunksjoner. Hvor delbar forklaringsvideoen er, kan også være det som gjør at den går viral. Tenk alltid på hvordan du kan nå ut til så mange som mulig. Prøv å fange oppmerksomheten til målgruppen med en sterk handling også.

Samkjøringsbedriften, Lyft, har laget en svært underholdende forklaringsvideo for tjenesten. Videoen Life is Better When You Share the Ride har 7,8 millioner visninger, og den har gått viralt flere ganger. Men hva gjør videoen så populær og lett å identifisere seg med? Den er underholdende å se på, lett å følge, fin å se på og den har en sterk handling. Videoen fremkaller også følelser om det å være menneske. Ved å vekke følelser hos seerne, kan de reklamere både for juleånden og for merket.

Jo mer underholdende forklaringsvideoen er, desto mer engasjement vil den vekke. 2022 Super Bowl-reklamen til ClickUp er et flott eksempel på dette. Den humoristiske forklaringsvideoen viser seerne hvordan de skal slutte å jobbe som om det er 1776. Alle dokumentene, oppgavene, målene og arbeidet kan nå finnes på samme sted.

4. Gjør organisasjonen lett å identifisere seg med

Videoer er en av de enkleste måtene å gjøre merket lettere å identifisere seg med på. Når kunder kan identifisere seg med bedriften, er det større sjanse for at de vil kjøpe fra deg, og konverteringsfrekvensen fyker til værs.

Du trenger bare å legge til et menneskelig element i forklaringsvideoene. Vis frem de ansatte eller kundeanbefalinger, lei inn skuespillere eller bruk royalty-frie opptak fra samlingen. Forbrukere vil se menneskene bak merket. Opptak av en kort, enkel video kan gi et pålitelig inntrykk og tillit til merket.

Et godt eksempel på et merke man kan identifisere seg med, er Future Kind. Videoen på nettstedet deres introduserer grunnleggerne og gir navnet et ansikt. Videoen formidler bedriftens kjerneverdiger, etikk, ansvar og miljø.

Patreon forstår hvor viktig det er med en engasjerende forklaringsvideo som det er lett å identifisere seg med. Patreons administrerende direktør og medgrunnlegger gir målgruppen troen på menneskelig samhandling, skaper tillit og bidrar til å utvikle et forhold mellom merket og seeren. Eksemplene fra virkeligheten viser seerne hva de også kan oppnå når de bruker plattformen.

5. Vær oppmerksom på tiden

Menneskets konsentrasjonsevne er nå dårligere enn gullfiskens. Hvordan skal vi holde på oppmerksomheten til noen som lar seg distrahere etter åtte sekunder eller mindre? Forklaringsvideoer fungerer best når de er kortfattede. Jo mindre informasjon du gir seerne, desto større sjanse er det for at de husker hva du har fortalt dem.

Det er påvist at seernes engasjement synker drastisk etter de første to minuttene av en video. Så kortere forklaringsvideoer på 30 sekunder eller mindre kan ha en større innvirkning på kjøpsavgjørelser og engasjement. Se på denne videoen fra Rain or Shine Golf. Den varer bare i 30 sekunder, men klarer å vise produktet, forklare fordelene. demonstrere bruken og ikke kjede seerne i prosessen.

Lag vellykkede forklaringsvideoer for en hvilken som helst bedrift

Informer, skill deg ut og overbevis seerne om at de skal kjøpe, med en engasjerende forklaringsvideo. Kom i gang med å lage minneverdige forklaringsvideoer for en hvilken som helst bedrift, med Clipchamp.

Mer fra Clipchamp-bloggen

Fem måter å fortelle bedriftens historie på gjennom video

18. oktober 2024
Kort videoinnhold er et viktig verktøy for å fortelle merkets historie. Ikke bare…

10 bedriftsvideoideer – tips og eksempler

17. oktober 2024
Bedriftsvideoer av god kvalitet er en fantastisk måte å øke merkevarebevisstheten…

Videomarkedsføring for små bedrifter

19. juli 2019
Som eier av en liten bedrift bruker du mange forskjellige markedsføringshatter. Fra…

Begynn å lage videoer gratis med Clipchamp

It looks like your preferred language is English