Business videos

15 forklaringsvideoeksempler og tips for å inspirere deg

Oppdatert 18. juni 2024
Skrevet av Darren Buser

Obs! Dette innholdet er relevant for Clipchamp for personlige kontoer. Prøv denne koblingen hvis du ser etter informasjon om Clipchamp for jobbkontoer.

Clipchamp er et gratis nettbasert verktøy for videoredigeringPrøv gratis
Del dette innlegget
Et bilde av en forklaringsvideo i Clipchamp.

Forklaringsvideoer er en kraftpakke for markedsføring, og er en konsis og engasjerende måte å kommunisere komplekse ideer på. Over 91% av personer sier at de ser på en forklaringsvideo før de foretar et kjøp, noe som gjør denne videoinnholdsstilen til en kraftpakke for markedsføring. Du kan enkelt få seernes oppmerksomhet, ha samtaler og holde deg relevant på sosiale medier med hjelp fra forklaringsvideoer.

La oss se på 15 fantastiske forklaringsvideoeksempler for ulike bransjer som får fart på kreativiteten mens vi utforsker de beste forklaringsvideotipsene. Du kan også enkelt opprette en forklaringsvideo kostnadsfritt med Clipchamp.

15 av de beste forklaringsvideoeksemplene

1. Notion

Kategori: Produktdemonstrasjonsvideo

Produkt- demonstrasjonsvideoer er effektive for bedrifter fordi de viser frem produktets funksjoner visuelt, noe som hjelper potensielle kunder med å forstå hvordan de kan ha nytte av produktet. Denne forklaringsvideoen deler viktige fordeler ved Notion og tar for seg vanlige problemer som brukerne møter, på en enkel måte. Den vennlige og personlige voiceoveren har en imøtekommende tone, noe som gjør informasjonen mer tilgjengelig og engasjerende for seerne.

Positive funksjoner

  • Gir en konsis oversikt over Notions funksjoner, hjelper seerne med å raskt forstå verktøyets formål og fordeler.

  • Bruker visuelle hjelpemidler for å vise Notions grensesnitt og funksjoner, noe som gjør det enklere for seerne å forstå funksjonaliteten.

  • Den vennlige og engasjerende voiceoveren gjør forklaringsvideoen mer relaterbar og holder målgruppen interessert.

2. Slack

Kategori: Parodi på en forklaring til en merkevarehistorie

Forklaringer til merkevarehistorier er svært effektive for bedrifter, fordi de bruker ekte brukeranbefalinger og fortellinger for å bygge tillit. Denne forklaringsvideoen bruker humor for å underholde, virke mer imøtekommende, og hjelpe kommunikasjonen med seerne. Denne underholdende fortellingen viser effektivt frem hvordan Slack forbedrer kommunikasjon og produktivitet.

Positive funksjoner

  • Parodi og humor gjør videoen engasjerende og minneverdig, noe som får seerne til å le når ineffektiviteten til gamle kommunikasjonsmetoder utheves.

  • Videoen vever en overbevisende merkevarehistorie som passer for seerne, ved å dele en relaterbar reise der skepsis blir til tilfredsstillelse.

  • Gjennom morsomme scenarioer demonstrerer videoen hvordan Slack løser kommunikasjonsutfordringer ved å effektivt vise effektivt frem praktiske fordeler på en lettsindig måte.

3. Dropbox

Kategori: Animert forklaringsvideo

Animerte forklaringsvideoer bruker engasjerende visuelle effekter og tydelige fortellinger for å forenkle komplekse ideer, slik at de blir lettere å fordøye for seerne. Dropbox-forklaringsvideoen viser frem firmaets fokus samtidig som den uthever nye produktopplevelser.

Positive funksjoner

  • Den animerte forklaringsvideoen bruker livlige og engasjerende animasjoner med et futuristisk tema, for å fange seernes oppmerksomhet.

  • Videoen er bare 53 sekunder lang, og leverer budskapet raskt og effektivt for å respektere seernes tid.

  • Understreker Dropbox’ forpliktelse til innovasjonen og mennesker først-kulturen, som er tiltalende både for potensielle kunder og fremtidige ansatte.

4. Monday.com

Kategori: Salgsforklaringsvideo

Salgsforklaringsvideoer kan enkelt demonstrere et produkts funksjoner og fordeler for brukerne.Dette forklaringsvideoeksempelet gir en grundig demonstrasjon av bruk av produktet, hvor brukerne kan bruke det fra, og fordeler det kan gi i arbeidslivet.

Positive funksjoner

  • Forklaringsvideoen gir en omfattende demonstrasjon av Monday.coms viktigste funksjoner.

  • Viser frem hvordan ulike team kan utnytte plattformen og uthever tilpasningsevnen på tvers av bransjer.

  • Understreker plattformens automatiseringsfunksjoner og instrumentbordfunksjoner som bidrar til å effektivisere arbeidsflyter og få verdifull innsikt.

5. Nouns

Kategori: Animert forklaringsvideo

Den animerte forklaringsvideoen for Nouns engasjerer og forklarer Nouns på en morsom måte, en type NFT (non-fungibelt token), og hvordan Nouns-økosystemet fungerer. Den introduserer Nouns som morsomme og vennlige digitale ressurser som lages daglig, og kan kjøpes gjennom budgivning.

Positive funksjoner

  • Den lekne samhandlingen og morsomme tonen gjør videoen svært engasjerende og underholdende å se på, og tiltalende for en bred målgruppe.

  • Materialet er livlig med fantasifulle animasjoner som oppfordrer brukerne til å drømme stort.

  • Videoskriptet uthever den desentraliserte beslutningstakingsprosessen og inkluderingen.

6. Twillo

Kategori: Salgsforklaringsvideo

Twilio-forklaringsvideoen uthever kundeengasjement. Den introduserer merkevarens fokus og forklarer hvordan plattformen transformerer førstegangsforbrukere til gjentakende kunder. Denne typen salgsforklaringsvideo kan bygge tillit hos potensielle kunder og gi positiv informasjon til kjøpsbeslutningen.

Positive funksjoner

  • Bruker en livlig og morsom animasjonsstil, har masse personlighet og gjør innholdet engasjerende og minneverdig.

  • Den svært vennlige voiceoveren gjør videoen imøtekommende og relaterbar og forsterker seernes engasjement.

  • Gir spesifikke eksempler på tilpassede samhandlinger, for eksempel en løpeapp som sender betimelige tilbud, og et ferieutleiefirma som koordinerer henting av mistede artikler.

7. Headspace

Kategori: Animert forklaringsvideo

Den animerte forklaringsvideoen introduserer Headspace på en relaterbar måte, samtidig som den deler hvordan merkevaren kan være til nytte for kundene.

Positive funksjoner

  • Den animerte videoen bruker søte figurer og lyder, og gjør innholdet til salgsargumentet veldig tiltalende å høre på.

  • Forklaringen deler et eksklusivt tilbud, har en sterk handlingsoppfordring, og oppfordrer seerne til å starte meditasjonsreisen med Headspace.

  • Omfattende innhold utheves også for brukere som vil abonnere på en betalt versjon.

8. Airbnb

Kategori: Forklaring til merkevarehistorie

Airbnb-forklaringsvideoen understreker målet mens den beskriver vanlige smertepunkter hos kunder og hvordan de kan komme over dem ved å booke med Airbnb.

Positive funksjoner

  • Håpefullt og inkluderende språk brukes gjennom hele videoen, sammen med beroligende og varm musikk som får budskapet til å treffe seerne emosjonelt.

  • Forklaringsvideoen introduserer Bélo, et universelt symbol for tilhørighet, som representerer Personer, Steder, Kjærlighet og Airbnb, noe som forsterker bedriftens mål.

  • Videofokuset viser frem merkevarens mål og forteller en overbevisende historie på en effektiv måte.

9. Samsung

Kategori: Produktdemonstrasjonsvideo

Denne Samsung-forklaringvideoen gir en grundig gjennomgang av den nye Samsung Galaxy S23-serien, og uthever funksjoner og forbedringer.

Positive funksjoner

  • Som et direkteopptak med en ekte enhet føles det mer som en YouTube-anmeldelse som tilfører autentisitet og pålitelighet.

  • Forklaringsvideoen gir omfattende visuelle og verbale forklaringer av funksjonene til alle modellene.

  • Ved å vise frem produktet i bruk demonstrerer videoen effektivt de unike sidene ved produktet, og oppfordrer seerne til å vurdere hvilken modell som best oppfyller deres behov.

10. Microsoft Teams

Microsoft Teams-forklaringsvideoen gir en oversikt over Teams og understreker rollen i forbedret samarbeid og kommunikasjon på moderne arbeidsplasser. Teams presenteres som en sentral hub for arbeid og samarbeid, egnet for hybride arbeidsmiljøer hvor det kan hende at teammedlemmene ikke er i samme rom eller tidssone.

Positive funksjoner

  • Alle viktige funksjoner er uthevet gjennom hele forklaringvideoen.

  • Deler mange menneskelige ansikter for å skape empati og kontakt, drar nytte av naturlig bias mot menneskelig samhandling for å gjøre innholdet mer relaterbart og engasjerende.

  • Forklaringsvideoen bruker en tydelig og engasjerende stil for å forklare hvordan Teams er utformet for dagens fleksible arbeidsplass, for å engasjere brukerne til å gjøre sitt beste arbeid på den måten de foretrekker.

11. GoPro

Kategori: Produktdemonstrasjonsvideo

Forklaringsvideoen fra GoPro uthever funksjonene og forbedringene til GoPro HERO12 Black, som er utformet for å forbedre brukeropplevelsen.

Positive funksjoner

  • Denne forklaringsvideoen er fylt med spennende handlingsopptak som viser frem kameraets funksjoner i ulike ekstreme omgivelser, noe som passer merkevarens eventyrlige profil.

  • Etter nesten 10 minutter har videoen dekket alle de omfattende kamerafunksjonene som brukere eller potensielle kunder må kjenne til.

  • Videoen deler moderne og raske redigeringsstiler som holder seerne engasjert og hektet hele veien.

12. Tent Partnership for Refugees

Kategori: Forklaring til merkevarehistorie

Forklaringsvideoen «Hire Ukrainian Women» er en anmodning fra ukrainske kvinner som søker arbeid. Den vektlegger ferdighetene og robustheten deres og understreker viktigheten av å gi disse kvinnene en sjanse til å gjenoppbygge livene sine gjennom meningsfylt arbeid.

Positive funksjoner

  • Det unike animerte kunstverket understreker hvor viktig dette målet er.

  • Deler de personlige historiene til ukrainske kvinner, viser frem ferdighetene og tilpasningsdyktigheten deres, og skaper en ektefølt anmodning til potensielle arbeidsgivere.

  • Oppfordrer bedrifter til å besøke Tent.org med en sterk handlingsoppfordring.

13. Microsoft flight simulator

Kategori: Forklaringsvideo med gjennomgang

Microsoft flight simulator bruker en demonstrasjon fra virkeligheten for å dele med målgruppen hvordan det nye produktet skal brukes. Denne forklaringsvideoen med gjennomgang registrerer og deler aktiviteter som finner sted på datamaskinen eller mobilenheten ved hjelp av et skjermopptaksverktøy.

Positive funksjoner

  • Demonstrasjonsvideoer med gjennomgang er enkle å forstå og følge hjemmefra eller på farten.

  • Bilde-i-bilde-effekten deler demonstrasjonsvideopresentatøren samt skjermopptaket i én ramme.

  • Videoen går i dybden og deler hvert trinn og hver detalj en bruker trenger for å bruke og installere Microsoft-produktet.

14. SAP

Kategori: Forklaring til merkevarehistorie

Forklaringsvideoen viser frem SAPs reise og forpliktelse til kontinuerlig innovasjon for å hjelpe kunder med å oppnå målene sine.Den uthever SAPs grunnleggende prinsipper, kontinuerlige mål, teknologiske utvikling og fremtidige prosjekter.

Positive funksjoner

  • Videoen inneholder animasjon av høy kvalitet med et godt tempo, og dekker mye på en effektiv måte samtidig som seerne er engasjert.

  • Videoen deler en engasjerende historie om hvordan SAP ble etablert.

  • Undertreker SAPs-forpliktelser til å utvikle teknologier.

15. Dyson

Kategori: Forklaringsvideo med produktdemonstrasjon

Den velkjente merkevaren Dyson har gode eksempler på overbevisende og informative forklaringsvideoer som også fungerer som produktdemonstrasjon. Hvis du vil promotere et nytt produkt, kan en demonstrasjonsforklaringsvideo være blant de nyttigste for seerne. Demonstrasjonsvideoer kan forklare viktige fordeler ved produktet og hvordan det kan hjelpe målgruppen, og de går utover det å bare liste opp viktige funksjoner.

Positive funksjoner

  • Videoen har høy kvalitet, samtidig som den er underholdende og informativ uten bruk av voiceover.

  • Viser seerne hvordan de setter sammen støvsugeren, lader den, og deretter en demonstrasjon.

  • Bakgrunnsmusikken er rolig, ikke distraherende, og er enkel å lytte til og samtidig se forklaringsvideoen.

Tips til å lage effektive forklaringsvideoer

  • Hold forklaringsvideoen kort og god: Ta sikte på en videolengde på 60 til 90 sekunder for å holde seerne engasjert gjennom hele. Fokuser på hovedbudskapet og unngå unødvendige detaljer. Målet er å gi informasjon raskt og effektivt.

  • Fokuser på skriptet: Et overbevisende videoskript er ryggraden i en effektiv forklaringsvideo. Sørg for at det er tydelig, konsist og engasjerende. Skriv med en avslappet tone for å gjøre innholdet relaterbart og enkelt å forstå. Du kan også lage en SRT- videotranskripsjon slik at seerne kan lese og se på.

  • Bruk videoer og bilder av høy kvalitet: Gjør videoen visuelt tiltalende ved å bruke animasjoner av høy kvalitet eller direkteopptak. Dårlige visuelle effekter kan ha negativ innvirkning på budskapet. For å opprettholde et profesjonelt utseende, må du sørge for at den visuelle stilen er konsekvent gjennom hele videoen. Bruk gjerne royalty-frie arkivklipp også.

  • Innarbeid merkevarens personlighet: Integrer merkevarens farger, logo og generelle stil i videoen ved hjelp av merkepakken i Clipchamp. Dette forsterker merkevaregjenkjenning. Sørg for at videoens tone samsvarer med merkevarens stemme, enten den er leken, alvorlig eller autoriativ.

  • Legg til en sterk handlingsoppfordring (CTA): Avslutt videoen med en tydelig og overbevisende handlingsoppfordring, og veiled seerne om hva de skal gjøre videre, for eksempel gå til nettstedet ditt, registrere seg for et nyhetsbrev, eller foreta et kjøp. Legg inn en handlingsoppfordring på slutten av videoen, men sørg for at den er synlig og skiller seg ut. Sjekk ut tipsene om å lage effektive handlingsoppfordringer.

  • Bruk bakgrunnseffektsmusikk og lydeffetker: Riktig bakgrunnsmusikk og lydeffekter kan forsterke den emosjonelle effekten til videoen. Velg musikk som kompletterer tonen til budskapet. Sørg for at bakgrunnsmusikken ikke overdøver voiceoveren. Fortellingen skal alltid være tydelig og enkel å forstå. Finn den perfekte bakgrunnsmusikken i det royalty-frie innholdsbiblioteket i Clipchamp.

  • Dra nytte av historiefortelling: Bruk en enkel fortellingsstruktur med en begynnelse, midtdel og slutt for å holde seerne engasjert. Innarbeid historier eller scenarioer som målgruppen kan relatere til, for å gjøre innholdet mer engasjerende og minneverdig.

  • Optimaliser undertekster og titler: Inkluder relevante nøkkelord i videoens tittel, beskrivelse og tagger for å forbedre gjenkjennelse på plattformer som YouTube. Bruk av transkripsjon og undertekster gjør ikke bare videoen tilgjengelig, men øker også søkemotoroptimaliseringen.

Slik lager du forklaringsvideoer med Clipchamp

Med riktig kombinasjon av skjerm- og nettkameraoopptak, royalty-fri bakgrunnsmusikk og animert tekst, er du på vei til å lage profesjonelle forklaringsvideoer på et blunk. Videoredigeringsverktøy drevet av kunstig intelligens og teksting kan også bidra til å lage forklaringsvideoer enda raskere. Hvis du vil ha en fullstendig opplæring, kan du gå til slik lager du demonstrasjonsvideoer.

Hvis du vil ha flere måter å lage videoer i tråd med merkevaren på, kan du sjekke ut hvordan du lager videopresentasjoner og bruker merkepakkeverktøyet.

Begynn å redigere i dag med Clipchamp, eller last ned Clipchamp-appen for Windows.

Mer fra Clipchamp-bloggen

Videomarkedsføring for små bedrifter

19. juli 2019
Som eier av en liten bedrift bruker du mange forskjellige markedsføringshatter. Fra…

10 nyttige videoideer og -tips for pålasting av ansatte

13. august 2024
Få nye eller eksterne ansatte til å føle seg velkomne og spente mens du deler viktig…

Slik bruker du videoer i salgstrakten – tips og eksempler

8. august 2024
Tiltrekk nye kundeemner og hold seernes oppmerksomhet lenger med engasjerende traktvideoer…

Begynn å lage videoer gratis med Clipchamp

It looks like your preferred language is English