Videoredigering

Slik lager du en engasjerende videopresentasjon med webkamera

Lagt ut 13. oktober 2021
Skrevet av

Heads up! This content is relevant for Clipchamp for personal accounts. Try this link If you're looking for information about Clipchamp for work accounts.

Clipchamp er et gratis nettbasert verktøy for videoredigeringPrøv gratis
Del dette innlegget

Enten du er lærer, student, salgsmedarbeider eller en liten virksomhet, er videopresentasjoner med bilde-i-bilde-video eller videooverlegg veldig nyttige verktøy.

Vi vet at det ikke alltid er mulig å gi presentasjoner der du er til stede, så vi har gjort det enkelt og effektivt for deg å få en ansikt-til-ansikt-opplevelse med publikum gjennom video.

Vises på skjermen sammen med presentasjonsinnholdet ditt ved å lage videopresentasjoner ved hjelp av vår online webkameraopptaker. Vi skal se nærmere på følgende:

  • Hvorfor blir videopresentasjoner med webkamera mer populært?

  • Hvordan du kan utnytte webkameraet best mulig.

  • Hvordan du lager en videopresentasjon med webkamera [veiledning trinn-for-trinn].

Making webcam video presentation-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchamp blog

Hvorfor blir videopresentasjoner med webkamera mer populært?

Det er ikke alltid alle har muligheten til å være i samme rom samtidig. Travle timeplaner, ulike tidssoner, transportutfordringer, alt man kan tenke seg. Videopresentasjoner laget med webkamera kan fjerne stresset du opplever ved å ikke kunne være der.

Ikke bare er videopresentasjoner mer tidseffektive og kostnadseffektive, men de er også foretrukket som læringsmetode.

95 % av seerne sier at de husker en melding når de ser den i videoformat, sammenlignet med 10 % når de leser den i en lærebok.

Videopresentasjoner laget med webkamera er mer interaktive og avanserte versjoner av vanlige Powerpoint-presentasjoner. Underhold, motiver og informer seerne og gi et varig inntrykk.

Utnytt webkameraet best mulig  

Selv om du ikke presenterer ansikt-til-ansikt, er øyekontakt like viktig! Ved å legge til et videooverlegg laget med webkamera i presentasjonen, blir det lettere for seerne å få kontakt med deg gjennom ansiktsuttrykk og kroppsspråk, noe som gjør at du fremstår mer menneskelig, og at det du sier, blir lettere å huske. Powerpoint-lysbilder blir noen ganger kjedelig og mangler engasjement hvis de ikke utføres riktig. Opptak med webkamera gir deg muligheten til å lage en virtuell ansikt-til-ansikt-opplevelse med seerne. Dette øker troverdigheten og tilliten. Artikkelen Ekspertguide for opptak med webkamera kan hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha om opptak med webkamera og videoproduksjon. 

Slik lager du en videopresentasjon ved hjelp av webkamera [trinn-for-trinn]

Denne trinnvise guiden er egnet for små bedrifter, lærere, studenter og selgere. Hvis du presenterer over nettet, er denne veiledningen perfekt hvis du skal lage en engasjerende videopresentasjon med webkamera.

Trinn 1. Kom i gang ved å opprette en Clipchamp-konto

Logg inn på din eksisterende Clipchamp-konto eller registrer deg gratis. 

Signing up-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchamp blog

Trinn 2. Lag videopresentasjoner med et nytt prosjekt

Velg knappen Lag en video i sidepanelet til venstre. Velg mellom de fem forskjellige videoformatene og velg det som passer best for prosjektet ditt. Vi anbefaler at du bruker vårt widescreen 16:9-forhold til en videopresentasjon. Widescreen 16:9 er godt egnet til YouTube, Vimeo og andre videodelingsplattformer. 

Create new project-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchamp blog

Trinn 3. Legg til videopresentasjonen

Klikk på Bla gjennom filer eller Media-fanen for å legge til videopresentasjonen i biblioteket. Presentasjonen kan gjøres med et hvilket som helst program, men må lagres som en MP4-fil. Velg videopresentasjonen og klikk Åpne. Presentasjonen er nå synlig i biblioteket ditt. Dra og slipp presentasjonen på tidslinjen.

Add video presentation-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchamp blog

Trinn 4. Slik tar du opp video med webkamera på Mac  

Del først datamaskinens skjerm i to, slik at du kan se både presentasjonen og videoverktøyet, eller skriv ut presentasjonen så du vet hva du skal si.

Record on webcam-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchamp blog

Klikk på Legg til media, og klikk deretter på Ta opp med webkamera.Webkameraet åpnes automatisk. Klikk på den røde opptaksknappen for å starte webkameraopptak og lage videooverlegget ditt. Klikk på den samme knappen (den er nå en lilla sirkel med en firkant inni) for å stoppe opptaket. Hvis du har problemer, kan du prøve deg på en mer detaljert opplæring. 

Ghi bằng webcam - Cách tạo video trình bày hấp dẫn với Webcam - Clipchamp blog

Når du er fornøyd med opptaket, får du opp to alternativer. Spill inn på nytt eller Legg til i prosjekt.Klikk på Legg til i prosjekt, så dukker videooverlegget ditt opp i videobiblioteket. Du får opp en melding om automatisk lagring på skjermen som gir deg muligheten til å lagre det nye videoopptaket på datamaskinen. 

Adding video presentation-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchamp blog

Programvaren og prosessen er nøyaktig den samme for Mac- og Windows-brukere. 

Trinn 5. Slik legger du en video over en annen video

Dra og slipp webkameravideoen din på tidslinjen over presentasjonsvideoen. Du har nå laget et videooverlegg eller bilde-i-bilde. Klikk på forhåndsvisningen av videoen, og fire hvite prikker i hvert hjørne vil vises. Klikk og dra de hvite prikkene for å gjøre videoen mindre. Du kan også flytte videoen fritt rundt på skjermen og plassere den slik at den ikke forstyrrer presentasjonen. Nå har videopresentasjonen din bilde og lyd. 

Overlay a video-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchamp blog

Hvis du vil ha mer informasjon om bilde-i-bilde, kan du ta lese blogginnlegget Slik lager du videoer med bilde-i-bilde

Trinn 6. Lagre videopresentasjonen med nytt videooverlegg

Er du ferdig med videoredigeringen? Da er det på tide å lagre og eksportere videopresentasjonen. Klikk på den lilla knappen Eksporter øverst til høyre i videoverktøyet. Da får du opp et uttrekksvindu. Klikk på 720p og komprimering for å få den raskeste sendehastigheten, men likevel beholde den høye kvalitet. Videopresentasjonen kan enkelt deles med lyd og video med e-post, sosiale medier, innebygde lenker eller synlige lenker. 

Saving video presentation-How to Create an Engaging Video Presentation with Webcam-Clipchampblog

Det var det!

Nå bør du enkelt kunne lage engasjerende videopresentasjoner med webkameraet ditt. Hvis du leter etter flere videopresentasjonsidéer eller presentasjonsmaler, kan du gå videre til malbiblioteket som inneholder tusenvis av maler du kan bruke. Lykke til med redigeringen! 

Mer fra Clipchamp-bloggen

Slik øker og senker du hastigheten på lyden

25. januar 2024
Ønsker du å senke hastigheten på bakgrunnsmusikken eller øke MP3-hastigheten uten…

Slik øker du volumet på en video

24. januar 2024
Forsterk videolyden opptil 200 % uten å ofre lydkvalitet gratis på nettet. Fra spillvideoer…

Slik tar du opp stemmen din på nettet med Clipchamp

23. januar 2024
Vil du ta opp stemmen din for å lage en autentisk og profesjonell voiceover? Du kan…

Begynn å lage videoer gratis med Clipchamp

It looks like your preferred language is English